Incendiul de la depozitul de muniţie din Reazan, dă mari bătăi de cap Rusiei. Aviaţia militară a fost mobilizată

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Aviaţia militară a fost mobilizată joi dimineaţa în Rusia pentru a stinge un imens incendiu care s-a declanşat cu o zi înainte şi continuă să facă ravagii într-un depozit de muniţii în regiunea Reazan, informează AFP.

În total, peste 650 de militari, patru avioane Il-76 şi trei elicoptere Mi-8 participau dimineaţa la această operaţiune, a anunţat Ministerul Apărării rus, într-un comunicat publicat pe site-ul său oficial.

Trei avioane militare Il-76 au deversat 126 de tone de apă asupra epicentrului incendiului, a precizat o sursă din cadrul Ministerului Apărării, citată de agenţia de presă Interfax. Apoi, avioanele au revenit pe un aerodrom din Reazan, pentru a se aproviziona cu apă şi a efectua un nou zbor, potrivit acestei surse.


Un incendiu de vegetaţie s-a declanşat miercuri după-amiaza în apropierea depozitului de muniţii, în regiunea Reazan, la 200 km sud-est de Moscova. Incendiul s-a extins spre depozit, provocând explozii ale muniţiilor stocate.

Mai mult de 2.300 de persoane din circa zece sate situate pe o rază de 5 km de locul incendiului au fost evacuate, potrivit Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă rus.

Potrivit Ministerului Sănătăţii al Federaţiei Ruse, cinci persoane au fost rănite şi spitalizate.

Incendii şi explozii de muniţii au avut loc de mai multe ori în ultimii ani în depozite ale armatei ruse, alimentând criticile cu privire la standardele de siguranţă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel