Încălcarea acordurilor de la Minsk. Tancuri, obuziere și sisteme BM-21 Grad în Lugansk

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Captură foto din 9 mai 2016: Paradă militară în cadrul căreia separatiștii au desfășurat echipamente rusești în Lugansk, Ucraina
Captură foto din 9 mai 2016: Paradă militară în cadrul căreia separatiștii au desfășurat echipamente rusești în Lugansk, Ucraina

Observatorii misiunii OSCE de monitorizare din estul Ucrainei au identificat o încălcare a acordurilor de a Minsk de către separatiști.

Aceștia au desfășurat tancuri, obuziere, sisteme de rachete antiaeriene și sisteme  BM-21 Grad în afara liniei de retragere a armamentului greu. Tancurile și obuzierele au fost descoperite în centrul orașului Lugansk.

Ucraina și țările occidentale acuză Rusia de sprijinirea separatiștilor în autoproclamatele republici autonome „DNR" și „LNR", informează Pagina de Rusia. Moscova neagă participarea la conflictul armat.

Luna aceasta Rusia a început să emită acte de indentitate rusești locuitorilor din Donbas. Ucraina se teme că aceasta ar putea fi o pregătire pentru o invazie la scară largă, întrucât în Rusia există o lege care permite intervenția armată în scopul protejării cetățenilor săi în străinătate, mai informează sursa citată.

Potrivit ultimelor cifre oficiale, confruntările din estul Ucrainei s-au soldat cu peste 13.000 de morţi din 2014 până în prezent. Moscova este acuzată de Kiev şi Occident că acordă sprijin rebelilor proruşi din Doneţk şi Lugansk, dar Rusia neagă, în pofida evidenţelor, susţinând că în Ucraina este în curs un 'război civil'.

 
 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel