Încălcarea acordurilor de la Minsk. Tancuri, obuziere și sisteme BM-21 Grad în Lugansk

DefenseRomania Team / 07 mai 2019 / 14:02
Captură foto din 9 mai 2016: Paradă militară în cadrul căreia separatiștii au desfășurat echipamente rusești în Lugansk, Ucraina
Captură foto din 9 mai 2016: Paradă militară în cadrul căreia separatiștii au desfășurat echipamente rusești în Lugansk, Ucraina

Observatorii misiunii OSCE de monitorizare din estul Ucrainei au identificat o încălcare a acordurilor de a Minsk de către separatiști.

Aceștia au desfășurat tancuri, obuziere, sisteme de rachete antiaeriene și sisteme  BM-21 Grad în afara liniei de retragere a armamentului greu. Tancurile și obuzierele au fost descoperite în centrul orașului Lugansk.

Ucraina și țările occidentale acuză Rusia de sprijinirea separatiștilor în autoproclamatele republici autonome „DNR" și „LNR", informează Pagina de Rusia. Moscova neagă participarea la conflictul armat.

Luna aceasta Rusia a început să emită acte de indentitate rusești locuitorilor din Donbas. Ucraina se teme că aceasta ar putea fi o pregătire pentru o invazie la scară largă, întrucât în Rusia există o lege care permite intervenția armată în scopul protejării cetățenilor săi în străinătate, mai informează sursa citată.

Potrivit ultimelor cifre oficiale, confruntările din estul Ucrainei s-au soldat cu peste 13.000 de morţi din 2014 până în prezent. Moscova este acuzată de Kiev şi Occident că acordă sprijin rebelilor proruşi din Doneţk şi Lugansk, dar Rusia neagă, în pofida evidenţelor, susţinând că în Ucraina este în curs un 'război civil'.

 
 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy