Încă o reuşită pentru industria poloneză de apărare. PGZ, acord cu MBDA pentru a dezvolta un nou distrugător de tancuri cu rachete Brimstone

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

Potrivit informațiilor publicate la 16 mai 2022, nouă companii din cadrul Polska Grupa Zbrojeniowa (PGZ), cel mai mare consorţiu poloneză din domeniul apărării, au încheiat un acord cu compania MBDA UK privind cooperarea pentru dezvoltarea unui nou distrugător de tancuri. Acordul va permite ca în urma acestui parteneriat să fie proiectate și produse vehicule de luptă pe roți sau pe șenile, echipate cu sisteme de rachete ghidate antitanc Brimstone.

Nouă companii poloneze, parte a Polish Armaments Group (PGZ), au semnat un acord cu filială britanică a companiei MBDA - dezvoltator și producător multinațional european de rachete - pentru a dezvolta un nou distrugător de tancuri echipat cu rachete Brimstone, se precizează într-un comunicat de presă al MBDA.

Aceasta este o continuare a acordului din 2019 privind cooperarea dintre PGZ și britanicii de la MBDA.

În vremuri dificile, este bine să ai parteneri pe care să te bazezi. Ne consolidăm colaborarea cu industria de apărare din Marea Britanie, condusă de MBDA UK. Acordul de astăzi este un alt pas către dezvoltarea celei mai recente generații de rachete Brimstone. Ca urmare a cooperării polono-britanice, se va face o ofertă comună forțelor armate poloneze și forțelor aliate, iar companiile noastre vor intra și ele în lanțul de aprovizionare”, a declarat Sebastian Hwalek, CEO al PGZ SA.

Acordul reprezintă baza pentru continuarea cooperării pe piața poloneză și pe piața externă în domeniul integrării sistemelor de rachete antitanc pe platforme de tip distrugător de tancuri.

Analiştii militari ai publicaţiei ArmyRecognition amintesc că armata poloneză a lansat un program militar de înzestrare prin intermediul căruia intenţionează să achiziționeze noi distrugătoare de tancuri, bazate pe platforma unor vehicule blindate, pentru a-și îmbunătăţi capacitățile de luptă antitanc. În plus, scopul acestui program este de a înlocui vehiculele de luptă care foloseau vechiul sistem de rachete antitanc ghidate prin fir 9P133 Malyutka de fabricație sovietică, montate pe vehicule blindate BMP-1 IFV (Infantry Fighting Vehicle) și BRDM-2 4x4.

În cadrul programului OTTOKAR-BRZOZA, forțele armate poloneze intenționează să achiziționeze un vehicul de tip distrugător de tancuri autopropulsat, bazat pe o platformă modernă, care va avea capacitatea de a distruge ținte blindate cu ajutorul rachetelor antitanc ghidate.

Versiunea terestră a rachetei Brimstone este capabilă să atingă o țintă aflată la o distanță de până la 12 km.

În 2020, MBDA a prezentat un concept de vehicul blindat de tip distrugător de tancuri care utilizează racheta antitanc Brimstone.

Modulul echipat cu rachete care antitanc Brimstone ar putea fi montat pe blindatele cu șenile de tip BWP-1 fabricate în Polonia sau pe blindatele poloneze Rosomak și Zubr.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel