Încă o companie europeană se retrage din proiectul gazoductului rusesc Nord Stream 2

Cătălin Costea |
Data publicării:

Presiunile exercitate de Washington pentru împiedicarea construcției gazoductului rusesc Nord Stream 2 încep să dea rezultate. Potrivit RIA Novosti, încă o companie occidentală s-a retras din proiect pentru a evitat sancțiunile SUA.

Prima companie care a abandonat proiectul este compania elvețiană Allseas, ale cărei nave participau la instalarea conductelor pe fundul Mării Baltice. A urmat IG P&I (The International Group of Protection and Indemnity Clubs), care acoperă 90% din piața mondială de asigurări de răspundere civilă din transportul naval, și care a refuzat să mai elibereze asigurări de risc pentru navele participante la realizarea proiectului.

Recent, compania norvegiană Det Norske Veritas - Germanischer Lloyd (DNV GL), specializată în certificarea tehnică a activităților de instalare a conductelor de gaze naturale și a activităților din industria maritimă, a anunțat același lucru. Compania a fost angajată pentru a efectua auditul documentației și inspecțiile lucrărilor de construcții pentru stabilirea conformității acestora cu legislația Danemarcei.

De asemenea, compania a supravegheat testarea și pregătirea echipamentelor aflate pe nave, iar după finalizarea lucrărilor, dacă rezultatele ar fi fost considerate corespunzătoare, urma să elibereze certificatele de conformitate.

Norvegienii au anunțat însă că noile clarificări publicate de Departamentul de Stat al SUA cu privire la Actul de protejare a securității energetice europene (PEESA) le afectează compania și nu mai pot continua efectuarea inspecțiilor și participarea  la proiectul Nord Stream 2.

Consorțiul Nord Stream 2 AG, format din cinci companii și condus de Gazprom care deține 51% din acțiuni, nu a comentat aceste informații, iar pe pagina de relații publice a site-ului oficial nu a fost publicată nicio dezmințire. De fapt, de la sfârșitul lunii iulie 2020, consorțiul a încetat să mai facă orice fel de declarații publice pe site-ul său.

În ultimul an, SUA și-au exprimat în repetate rânduri convingerea că Rusia nu va putea finaliza singură gazoductul Nord Stream 2, deoarece nu deține tehnologiile necesare și nici toate elementele care însoțesc un astfel de proiect.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel