Înainte de a înlocui vehiculele de luptă M2 Bradley, U.S. Army va testa 11 prototipuri ale unor noi IFV-uri proiectate de Rheinmetall și GDLS

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Filiala americană a companiei germane Rheinmetall și producătorul de vehicule militare General Dynamics Land Systems [GDLS] sunt ultimii concurenți rămaşi în cursa pentru construirea noului vehicul de luptă pentru infanterie (IFV), înlocuitor al M2 Bradley. Cele două companii sunt singurele rămase în competiție, potrivit U.S. Army. 

 

 

Optionally Manned Fighting Vehicle este un program al armatei americane pentru a înlocui vehiculul de luptă al infanteriei M2 Bradley. OMFV este o parte a portofoliului de programe Next Generation Combat Vehicle (vehicul de luptă de generație viitoare).

Viitorul vehicul de luptă pentru infanterie (IFV) al armatei SUA ar putea avea ADN german, asta dacă luăm în considerare intenţiile companiei germane Rheinmetall de a vinde vehicule Lynx KF41 către Armata SUA.

Rheinmetall face echipă, din toamnă anului 2020, cu compania americană Raytheon pentru a oferi armatei SUA un nou vehicul de luptă pentru infanteriei. Armata SUA caută să-și înlocuiască miile de vehicule de luptă M2 Bradley cu ceva mult mai nou, iar KF41 Lynx este soluţia pe care Rheinmetall o propune. 

Competiția pentru programul Optionally Manned Fighting Vehicle [OMFV] a început în urmă cu doi ani cu cinci companii înscrise în cursă. Ulterior, a fost redeschis pentru toate părțile interesate. După ce a analizat propunerile de anul trecut, U.S. Army a redus competiția la Rheinmetall și GDLS.

Acestea vor împărți un fond de dezvoltare de 1,6 miliarde de dolari, iar câștigătorul ar putea obține un contract de producție cu o valoare de aproximativ 45 de miliarde de dolari.

Ambele companii sunt pregătite să înceapă următoarele două etape ale programului. Faza 3 implică analizarea proiectelor propuse pentru modelul de noul mode de vehicule de luptă. Aceasta conduce la faza 4, care implică construirea și testarea prototipurilor. 

Fiecare companiei va construi și propune pentru testare până la 11 prototipuri. Acest lucru vine ca urmare a solicitării emise în iulie 2022, potrivit generalului-maior Glenn Dean, ofițerul executiv al programului pentru sisteme de luptă terestre.

Armata SUA și industria de aparare își propun să colaboreze pentru a respecta un termen limită bine stabilit. Planul este de a selecta o singură echipă care să inițieze producția redusă în 2027, să realizeze prima unitate până în 2029 și apoi să crească producția.

Nou IFV, înlocuitorul M2 Bradley, va avea opt locuri, dintre care doi membri ai echipajului și șase pasageri. Acesta va dispune de o turelă controlată de la distanță, un tun de ultimă generație XM913 de 50 de milimetri, rachete ghidate antitanc și mitraliere. Fiecare model va include, de asemenea, un sistem de protecție activă.

Întrucât vă exista un membru al echipajului mai puțin decât în cazul vehiculului Bradley, automatizarea va deveni crucială. 

Dezvoltarea de de către U.S. Army a unui nou vehicul militar care să înlocuiască IFV-ul Bradley s-a confruntat cu provocări, inclusiv mai multe încercări eşuate de a demara programul militar OMFV, dar şi o competiţie anulată intre companiile interesate, în ianuarie 2020, din cauza diverselor eșecuri.

În ciuda obstacolelor, U.S. Army a relansat programul OMFV cu o abordare mai flexibilă. Au înlocuit cerințele rigide cu o listă de "caracteristici" esenţiale ale vehiculului și au oferit mai multă libertate de proiectare companiilor participante.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel