În ultimii 20 de ani, Rusia a exportat aproximativ 700 de avioane de vânătoare de tip Su-27 și Su-30

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

În cadrul unui interviu acordat agenției de presă Tass, directorul general al companiei Rosoboroneksport (parte a corporației de stat Rostec), Aleksandr Mikheev, a declarat, pe 04.07.2022, că, începând din anul 2000, au fost livrate partenerilor străini aproximativ 700 de avioane de vânătoare de tip Su-27 și Su-30.

“Rosoboroneksport a livrat în străinătate, începând din anul 2000, aproximativ 700 de avioane Su-27 și Su-30. În anul 2021, portofoliul de comenzi al companiei a fost completat cu noi contracte privind furnizarea de avioane de vânătoare Su-30SM”, a menționat Mikheev.

Potrivit precizărilor acestuia, în ultimii 10 ani, ponderea tehnicii de aviație în exporturile militare rusești a fost de 40-50%, iar în prezent aceasta depășește deja acest procent.

După cum a remarcat și Vladimir Artyakov, director general adjunct al corporației Rostec, supremația aeriană a devenit unul dintre factorii fundamentali în orice confruntare armată.

“De aceea acordăm o mare atenție creării de noi platforme aeriene promițătoare. La un moment dat, Su-27 a devenit o aeronavă inovatoare din punct de vedere tehnologic și precursorul unei întregi familii de aeronave, precum Su-30, Su-34 și Su-35. În prezent, aceste avioane reprezintă baza dotării Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse, îndeplinind misiuni zilnice, în condiții dificile. Este vorba, de fapt, despre demonstrarea capacităților noastre tehnologice”, a concluzionat Artyakov.

Comentariul autorului: Rusia livrează avioane de vânătoare unor parteneri tradiționali, între care se află India, China, Algeria sau Egiptul.

În ultima perioadă, accentul a fost pus pe avioanele din familia Su-30, dar este posibil ca, în anii următori, acesta să fie mutat pe aeronave de tip Su-35 și Su-57.

Partea rusă profită de participarea tehnicii de acest tip la o serie de conflicte armate, precum cele din Siria și Ucraina, atât pentru promovarea la export a avioanelor de vânătoare, cât și pentru perfecționarea acestora.

Cu toate acestea, tehnica de aviație de producție rusească nu poate să țină pasul cu concurența din SUA, piețele internaționale fiind dominate în mod clar de avioanele americane de tip F-35.

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel