În Turcia noua dronă Anka 3 a efectuat cu succes primul zbor (Video). UAV-ul se va interconecta cu avioane F-16 și Hurjet pentru misiuni comune

Nicolae Iordan |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunțat, joi, într-o postare pe platforma X, că drona "Anka 3", dezvoltată de Compania turcă pentru Aviație și Industrie Spațială "Tusaș", a efectuat cu succes primul său zbor de testare.

Liderul de la Ankara a adăugat: "Aeronava noastră, dacă va voi Dumnezeu, va aduce o contribuție puternică la apărarea țării noastre, datorită caracteristicilor, designului și tehnologiilor avansate".

Compania "Tusaș" a precizat că drona "Anka 3" , care în timpul zborului a fost însoțită de două avioane de antrenament  "Harqoush" și "Anka", a zburat o oră și 10 minute la o altitudine de 2.500 de metri, cu o viteză de aproximativ 270 de kilometri pe oră și a trecut testul pe pistă. 

 

Despre noua dronă Anka 3 a Turciei care se va interconecta în misiuni comune cu avioane F-16 și Hurjet

 

2. -imagine fara descriere- (uav-ul-de-atac-anka-3_57184300.jpg)

"Anka 3" este echipată cu sisteme de nouă generație și poate fi utilizată atât ca dronă destinată misiunilor de recunoaștere, supraveghere, culegere de informații sau război electronic, cât și ca dronă de atac cu diverse muniții aer-sol, inclusiv rachete antiradar, asigurând protecția aeriană apropiată a forțelor proprii sau amice. 

De asemenea, configurația “delta” (aripă zburătoare), fără unghiuri generate de suprafețe drepte, împreună cu dimensiunea dronei fac ca aceasta că aibă o suprafață de reflexie foarte mică ceea ce o face dificil de detectat de către sistemele radar.

"Anka 3" poate atinge o altitudine maximă de 13.500 de metri, însă își poate desfășura misiunile la altitudini de până la 12.000 de metri. Drona are capacitatea sa de a folosi și muniția utilizată de avioanele de luptă F-16 și Hurjet, aeronave cu care se poate interconecta pentru a desfășura misiuni comune. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel