În timpul luptelor din regiunea Cernihiv, militarii ucraineni au distrus un sistem radar de contra-baterie Zoopark-1

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Forțele armate ale Ucrainei continuă să provoace noi pierderi forţelor ruse de ocupaţie. După cum relatează mass-media ucrainenea, în timpul luptelor din regiunea Cernihiv, militarii ucraineni au distrus un sistem radar Zoopark-1 pe care forţele ruse de ocupaţie l-au utilizat de la începutul agresiunii militare asupra Ucrainei. 

,,Complexul rusesc de recunoaștere Zoo-1M a fost distrus în regiunea Cernihiv. Acum este doar o grămadă de fier vechi", se arată în comunicat al Departamentului Regional „Nord” al Forțelor Teritoriale de Apărare (TRF).

În imagini este o stație radar 1L261 a complexului 1L260 „Zoo-1M” ​​- aceasta este o versiune actualizată a complexului „Zoo-1”, care a fost lansat în 2013.

Sistemul radar de recunoaștere Zoopark-1, denumit în occident radar de contra-baterie, a fost dezvoltat de fosta Uniune Sovietică în anii 1980 ca înlocuitor pentru sistemul radar APK-1 Ris.

Zoopark-1 a fost conceput pentru a determina automat coordonatele pozițiilor artileriei inamice, cum ar fi mortiere, obuziere, lansatoare de rachete și sisteme de rachete tactice. Sistemul radar Zoopark-1 poate servi și la monitorizarea rezultatelor tragerii propriilor sisteme de artilerie. 

Sistemul radar de informații Zoopark-1 este complet autonom și are nevoie de cinci minute pentru a fi configurat. Radarul poate urmări obuze de artilerie de 82 până la 120 la distanțe de până la 17 kilometri. Poate detecta proiectile de 105 până la 155 mm la distanțe de 12 kilometri, sisteme de lansare multiple de rachete la distanțe de 22 de kilometri și rachete tactice la distanțe de până la 45 de kilometri. Radarul poate urmări până la 12 ținte simultan şi detectând până la 70 de poziții de tragere într-un minut.


Zoopark-1M


1L260 Zoopark-1M este un sistem radar mobil conceput pentru a detecta pozițiile sistemelor de artilerie inamice. În plus, sistemul poate oferi asistență pentru sistemele de artilerie proprii, ajutându-le să-și ajusteze coordonatele pentru a lovi efectiv ținta desemnată.

Sistemul radar 1L260 poate detecta un obuz de artilerie de 155 mm la o distanță de 23 de kilometri sau 27 de kilometri pentru obuzele de 203 mm. Poate detecta rachete de artilerie la distanțe cuprinse între 32 și 45 de kilometri. O rachetă balistică tactică poate fi detectată la o distanță de 65 de kilometri. 

1L260 poate fi gata pentru desfășurare sau evacuare în cinci minute, urmărind până la 12 ținte simultan. În azimut acoperă un sector de 2,5 până la 90 de grade.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel