În timp ce Rusia ar putea intensifica atacurile asupra Ucrainei, administraţia Biden se grăbeşte să semneze proiectul de lege privind ajutorul militar

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Un bombardier Tu-22M3 al forțelor aeriene rusești văzut din cabina de pilotaj a unei alte asemenea aeronave în timpul unui zbor de antrenament.
Sursa Foto: Biroul de presă al Ministerului rus al Apărării.
Un bombardier Tu-22M3 al forțelor aeriene rusești văzut din cabina de pilotaj a unei alte asemenea aeronave în timpul unui zbor de antrenament. Sursa Foto: Biroul de presă al Ministerului rus al Apărării.

Rusia ar putea intensifica bombardamentele asupra Ucraina și nu este exclus să-şi aleagă alte ținte pentru viitoarele atacuri, iar cele mai vizate ar putea fi infrastructura de transport, logistica și depozitele militare, se precizează în cel mai recent raport al Institutului pentru Studiul Războiului (ISW).

Potrivit analiștilor, amenințările ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu, cu privire la presupusele intenții ale Rusiei de a-și intensifica campania ofensivă sugerează că ruşii aleagă alte ținte pentru viitoarele atacuri.

,,Forțele rusești vor intensifica probabil atacurile cu drone și rachete în următoarele săptămâni pentru a maximiza daunele provocate infrastructurii ucrainene și capacității bazei industriale de apărare înainte că sosirea așteptată a asistenței de securitate americane să înceapă să atenueze lipsa critică de rachete de apărare aeriană cu care se confrunta Ucraina", consideră analiștii.

În plus, ISW sugerează că forțele rusești ar putea intensifica operațiunile ofensive în următoarele săptămâni, înainte ca asistența militară din partea Statelor Unite să ajungă în Ucraina.

,,Accentul pus de Șoigu pe operațiunile ofensive rusești în apropierea Chasiv Yar, la vest de Avdiivka și la vest și sud-vest de orașul Donețk indică și mai mult faptul că forțele rusești vor intensifica probabil asalturile în aceste zone", se arată în raport.

Analiștii au amintit de atacul asupra infrastructurii de transport din regiunea Dnipropetrovsk din 19 aprilie și sugerează că rușii ar putea repeta și extinde aceste atacuri în următoarele săptămâni pentru a perturba liniile de comunicații terestre ucrainene.

Președintele Joe Biden promite să semneze proiectul de lege aprobat de Senatul SUA, care prevede acordarea de ajutor militar Ucrainei, de îndată ce va ajunge pe biroul său, potrivit Casei Albe.

Liderul american a precizat că, după aceasta, ar putea fi posibil să se înceapă transferul de arme către Ucraina încă din această săptămână.

,,Voi semna acest proiect de lege și mă voi adresa poporului american de îndată ce va ajunge mâine pe biroul meu, astfel încât să putem începe să trimitem arme și echipamente Ucrainei în această săptămână", a declarat Joe Biden.

Potrivit acestuia, o majoritate bipartizană din Senat, în votul de astăzi, s-a alăturat Camerei Reprezentanților pentru a răspunde la apelul istoriei în acest moment critic.

,,Congresul a adoptat legislația mea pentru a consolida securitatea noastră națională și pentru a trimite lumii un mesaj despre puterea leadershipului american: noi ne opunem cu hotărâre democrației și libertății și tiraniei și opresiunii", a declarat Biden, citat într-un comuicat publicat de  Casa Albă.

În ceea ce privește acordarea de asistență în domeniul apărării Ucrainei, președintele american a subliniat că este o nevoie urgentă.

,,Acest proiect de lege va face ca națiunea noastră și lumea noastră să fie mai sigure, deoarece îi sprijinim pe prietenii noștri care se apără împotriva teroriștilor precum Hamas și a tiranilor precum Putin", a adăugat Biden.

Problema acordării de ajutor Ucrainei din partea SUA a fost amânată timp de mai multe luni din cauza blocării proiectului de lege de către republicani. În special, președintele Camerei Reprezentanților, Mike Johnson, s-a abținut mult timp să supună la vot acest document. Cu toate acestea, săptămâna trecută, Camera Reprezentanților a adoptat, în sfârșit, proiectul de lege privind finanțarea ajutorului pentru Ucraina.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel