În timp ce Europa ratează ținta, Rusia primește milionul de proiectile nord-coreene. Rachetele au rezultatele neașteptate pe front: ”Sunt mai precise decât cele rusești”

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Lansatoare multiple de rachete. Exercițiu al armatei ruse / ministerul apărării
Lansatoare multiple de rachete. Exercițiu al armatei ruse / ministerul apărării

Muniția nord-coreeană e deja pe frontul din Ucraina, iar militarii Moscovei spun că rachetele Grad primite sunt mai precise și lovesc mai departe decât cele rusești.

Parteneriatul militar între Rusia și Coreea de Nord continuă, deși statul comunist se află sub sancțiuni ONU în privința armamentului. Coreea de Nord a trimis peste 1 milion de obuze de artilerie în Federația Rusă, care deja au ajuns pe frontul din Ucraina. Din august, aproximativ 10 transporturi de arme, arăta Bloomberg, la începutul lunii. Coreea de Nord a trimis și consilieri în Federația Rusă.

Dacă estimările sunt confirmate, se dovedește că în 2-3 luni rușii au primit jumătate din producția lor anuală de muniție de artilerie.

Între timp, UE mai mult ca sigur nu va trimite tot milionul de muniții promis, până în primăvară, recunoaște șeful diplomației ucrainene Dmitro Kuleba, citat de Unian. Misistrul german al apărării Boris Pistoriu a confirmat și el că UE va rata ținta de a furniza Ucrainei 1 milion de obuze, scrie Reuters

Europa are voință, dar nu poate mai mult, spune oficialul ucrainean. Adevăratul obstacol în calea îndeplinirii promisiunii este starea deplorabilă a industriei de apărare și a depozitelor de muniții, birocrația și un număr mare de „lucruri nesincronizate”, arată acesta.

 

Muniția Coreei de Nord a ajuns pe frontul din Ucraina

 

Portalul militar Defense Express, îi citează pe analiștii Frontelligence Insight OSINT, care estimează că este foarte probabil ca Federația Rusă să fi primit milionul de proiectile. Deși nu au putut identifica tipurile de armament, cele 2.000 de containere ar fi putut transporta în proporție de 70% - obuze de 152 mm (aproximativ 386.000 de bucăți), 20% - obuze de 122 mm (aproximativ 211.000 de bucăți) iar 10% - muniție alte tipuri.

Munițiile sunt deja pe front, ceea ce indică indirect lipsa critică de muniție proprie a rușilor, mai scrie publicația ucraineană.

Apar din ce în ce mai multe dovezi că muniția a fost trimisă direct de pe front, ceea ce indică indirect lipsa critică de muniție proprie a rușilor.

Rusia folosește deja aceste obuze în operațiuni de luptă. Astfel, la sfârșitul lunii octombrie au apărut online fotografii cu obuze de artilerie de calibru 122 și 152 mm, iar zilele trecute, a fost publicat un scurt videoclip în care un soldat rus le mulțumește „prietenilor” săi pentru obuzele de 122 mm pentru sistemul de rachete antiaeriene Grad, susținând în același timp că ambele sunt mai precise și cu rază mai lungă de acțiune decât cele ruseşti.

Munițiile „au mers imediat în prima linie, în loc să se inventarieze în depozite unde trebuiau să-și aștepte rândul. (...) Apariția obuzelor nord-coreene pe linia frontului armatei ruse atât de rapid și masiv poate indica realitatea. starea muniției în Federația Rusă în general”, mai notează Defense Express.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel