În prag de an nou, China reconfirmă aprofundarea relațiilor strategice cu Rusia

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Ministrul chinez de externe Wang Yi a argumentat astăzi poziția țării sale cu privire la războiul din Ucraina și a subliniat că, în condițiile presiunilor americane din Pacific, China va aprofunda legăturile cu Rusia în anul care vine.

Într-o videoconferință la care a participat din capitala chineză, Wang a acuzat SUA pentru deteriorarea relațiilor dintre cele mai mari două economii ale lumii, spunând că Beijingul „a respins ferm politica eronată a Statelor Unite față China”.

China a respins presiunile occidentale privind comerțul, tehnologia, drepturile omului și pretențiile asupra unei părți din Pacificul de Vest, acuzând SUA. de agresiune în acest sens.

Refuzul Chinei de a condamna invazia rusă din Ucraina și de a se alătura altor state în impunerea de sancțiuni împotriva Rusiei a rupt și mai mult relațiile sino-occidentale și a alimentat o divizare în curs de accentuare cu o mare parte a Europei.

Wang a subliniat că China va „aprofunda încrederea reciprocă strategică și cooperarea reciproc avantajoasă” cu Rusia.

În ceea ce privește criza din Ucraina, am susținut în mod consecvent principiile fundamentale ale obiectivității și imparțialității, fără a favoriza o parte sau cealaltă, fără a adăuga combustibil pe foc, cu atât mai puțin căutând câștiguri egoiste din situație”, a declarat Wang, potrivit textului oficial al intervenției sale.

Pe 21 decembrie, nave de luptă din China și Rusia au început exercițiile navale comune în Marea Chinei de Est, continuând seria de activități care reflectă o cooperare în creștere în domeniul apărării între cele două țări.

Crucișătorul purtător de rachete Varyag, fregata Mareșal Shaposhnikov și două corvete ale Flotei Pacificului a Rusiei iau parte la exercițiile care sunt programate până pe 27 decembrie. China a desfășurat două distrugătoare, un submarin diesel și alte câteva nave pentru exercițiu.

„Scopul principal al exercițiilor este de a consolida cooperarea navală dintre Federația Rusă și Republica Populară Chineză și de a menține pacea și stabilitatea în regiunea Asia Pacific”, a transmis Ministerul chinez al Apărării.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel