În faţa ameninţărilor Chinei, Taiwanul reconfirmă intenția de a cumpăra 108 tancuri M1A2T Abrams

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Taiwanul și-a reconfirmat intenția de a crește numărul de tancuri de care dispun Forţele Armate, ca parte a unui amplu proces de modernizare a armatei, pe fondul tensiunii şi ameninţărilor de securitate care  vin din partea Chinei. 

DefenseRomania a precizând încă din 21 aprilie 2020 că Ministerul Apărării Naționale din Taiwan a demarat începerea procesului de pregătire a personalului militar care urmează să opereze pe cele 108 tancuri M1A2T Abrams, care vor fi livrate de Statele Unite în patru loturi, din 2022 până în 2026.

La fix un an de la publicarea acestei informaţii, publicaţia Army Recognition precizează că Taiwanul reconfirmă intenția de a cumpăra 108 tancuri M1A2T Abrams din Statele Unite.

În același timp, sursa citată notează că SUA vor oferi asistență Taiwanul pentru a implementa cu succes acest amplu proces de modernizare a armatei sale.

Rapoartele sugerează că Taiwanul intenţionează să aloge aproximativ 1,3 miliarde de dolari pentru modernizarea flotei de vehicule blindate ale celui de-al 6-lea corp de armată din Taiwan.

În iulie 2019, Departamentul de Stat al SUA a aprobat o importantă vânzare de armament către Taiwan, pentru o valoare totală de 2,2 miliarde de dolari. Acordul include printre altele 108 tancuri de luptă M1A2 Abrams (1,34 miliarde USD) şi 250 de lansatoare de rachetă sol-aer cu rază scurtă de acţiune Stinger.

Astfel, dacă nu apar întârzieri, cele 108 tancuri M1A2T Abrams ar urma să fie livrate astfel: 18 de tancuri în 2022, 18 în 2023, 28 în 2024, 30 în 2025 și restul de 14 în 2026.

Armata taiwaneză a început să se pregătească la începutul acestui an pentru eventuala sosire a tancurilor, începând procesul de instruire al personalului militar, dar şi construirea unor facilitaţi militare, toate acestea fiind realizate cu sprijinul unor experţii din Statele Unite, care au vizitat Taiwanul, încă din februarie anul trecut.

Taiwanul a achiziționat cele 108 tancuri M1A2T pentru a-și moderniza flota actuală de 1.000 de tancuri de luptă, în mare parte modelele M60A3 și CM-11 care sunt folosite de armata taiwaneză de mai bine de două decenii.

M1A2T este un model personalizat al M1A2 SEPv2, special conceput să răspundă cerinţelor armatei Taiwanului. Versiunea M1A2 SEP ( Systems Enhancement Package Version 2 Reset ) a tancului Abrams prezintă o turelă nouă. Această versiune Abrams este, de asemenea, mult mai blindată decât versiunile anterioare.

Pe lângă simulatoarele fabricate în SUA, cumpărate la pachete cu cele 108 tancuri, Institutul Național de Știință și Tehnologie Chung-Shan (NCSIST), instituția de stat din Taiwan responsabilă cu dezvoltarea sistemelor de arme autohtone, va dezvolta, de asemenea, simulatoare proprii în Taiwan și va instala alte facilități de instruire în unităţile militare unde vor fi dislocate tancurile.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel