În epoca Erdogan, investițiile statului în sectorul de apărare a atins nivelul de 75 de miliarde de dolari

Nicolae Iordan |
Data publicării:

Luni, la Istanbul, cu ocazia ceremoniei decernării premiilor "Săptămâna inovării", președintele turc Recep Tayyip Erdogan a lăudat industria de apărare a țării și și-a exprimat încrederea că exporturile vor depăși 4 miliarde de dolari în 2022, subliniind creșterea bugetului pentru proiectele acestei industrii, în timpul guvernării sale, de la 5,5 la 75 de miliarde de dolari.

Erdogan a declarat că numărul companiilor turcești care operează în domeniul industriei de apărare a ajuns în prezent la peste 1.600, față de 56 acum 20 de ani, adăugând: "Sunt încrezător că exporturile noastre din industria de apărare vor depăși 4 miliarde de dolari până la sfârșitul anului acestui an [...] Am crescut (în ultimele două decenii) buget pentru proiectele de apărare de la 5,5 miliarde de dolari la 75 de miliarde de dolari".

Turcia și-a stabilit deja obiective strategice pentru anul 2053. Ankara își propune ca industria sa de apărare să fie 100% independentă, 10 companii turcești să intre în clubul celor mai mari 100 de companii de apărare din lume, iar nivelul exporturilor industriei de apărare și aviație să crească la 50 de miliarde de dolari.

Rapoartele oficiale turce susțin că forța internă a dronelor se impune acum ca un substitut la tehnologia avansată a Statelor Unite și Israelului. După ce a exportat drona "Bayraktar Akıncı" în Ucraina, Qatar, Azerbaidjan și Libia, Turcia își propune să vândă acest UAV într-un număr și mai mare de țări.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel