În cazul unei victorii în Donbas, Ucraina va dori eliberarea tuturor teritoriilor ocupate de Rusia

Cătălin Costea |
Data publicării:

Ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a declarat că, în cazul obținerii victoriei în Donbas, Ucraina ar dori să-și elibereze toate teritoriile care sunt ocupate de Rusia.

Cu toate acestea, oficialul ucrainean nu a exclus necesitatea de a negocia un acord de pace cu Federația Rusă.

„Imaginea victoriei este un concept în evoluție. În primele luni de război, victoria a constat în retragerea forțelor ruse pe pozițiile pe care le dețineau înainte de 24 februarie și în tributul plătit pentru pagubele cauzate. Acum, dacă suntem suficient de puternici pe front și câștigăm bătălia pentru Donbas, care va fi crucială pentru următoarea dinamică a războiului, desigur, victoria noastră în acest război ar fi eliberarea restului teritoriilor noastre”, a declarat Kuleba.

Ministrul de Externe a precizat că numai înfrângerea militară a Rusiei va permite Ucrainei să-și redeschidă porturile de la Marea Neagră și să-și revigoreze economia bazată pe export. “Dacă Forțele Armate ale Ucrainei vor primi și mai mult sprijin militar din partea Occidentului, vom putea să-i respingem din regiunea Herson, pentru a învinge flota Mării Negre și a debloca pasajul”.

Însă acesta a recunoscut că vărsarea de sânge ar putea deveni prea mare și că Ucraina ar putea fi nevoită în cele din urmă să negocieze un acord de pace cu Rusia.

În acest caz, Kievul ar dori să „abordeze momentul inevitabil, cu cele mai puternice cărți posibile”, a precizat ministrul exprimându-și speranța că partenerii occidentali își vor continua sprijinul și vor asigura trupelor ucrainene armamentul modern necesar în lupta împotriva forțelor ruse.

Kuleba este, de asemenea, încrezător că aliații vor sprijini Ucraina până la capăt, respectiv până la respingerea Rusiei din Donbas și din Crimeea, “deoarece agresiunea Moscovei a dat Occidentului o nouă motivație”.

Potrivit acestuia, în urmă cu doar trei luni democrația globală era în declin,  regimurile autoritare erau în ofensivă, în timp ce rezistența Ucrainei a readus Statele Unite și UE la unitate. „Ei simt deja că victoria noastră va fi victoria lor, așa că am motive să cred că ne vor sprijini”, a declarat în final oficialul ucrainean.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel