Importantă conferință internațională la București: „Securitatea Maritimă în Marea Neagră”

Puitorul de mine Constantin Bălescu. Sursă foto: Forțele Navale Române
Puitorul de mine Constantin Bălescu. Sursă foto: Forțele Navale Române

Astăzi, 28 iunie, s-a deschis la București o mare conferință privind „Securitatea Maritimă în Marea Neagră”, organizată de Centrul European pentru Studii de Securitate George C. Marshall (americano-german) în cooperare cu organizația absolvenților români ai Centrului Marshall și sprijinul Ambasadelor SUA și Germaniei la București.

Conferința reunește absolvenți de rang înalt ai Centrului Marshall din 3 țări membre NATO (România, Bulgaria, Turcia) și 3 țări partenere (Ucraina, R. Moldova, Georgia). Participă, de asemenea, experți americani și profesori ai Centrului Marshall specializați pe probleme de securitate și apărare și dreptul mării.

1. -imagine fara descriere- (cmn1_55039300.jpg)

Conferința își propune să analizeze modul în care agresiunea Rusiei în Ucraina influențează și amenință securitatea Mării Negre și a liniilor comerciale de aprovizionare.

Războiul de agresiune al Rusiei contra Ucrainei a transformat Marea Neagră într-un teatru al războiului maritim, cu multiple influențe asupra țărilor din zona Mării Negre. Ocuparea de către Rusia a Insulei Șerpilor și interzicerea prin mijloace militare a liberei circulații a navelor în N-V Mării Negre reprezintă o încălcare flagrantă de către Rusia a dreptului internațional și al Convenției Națiunilor Unite asupra dreptului mării.

Conferința care se va desfășura în perioada 28-29 iunie, a fost deschisă de prof. dr. James Wither, directorul Colegiului pentru Studii Internaționale și Strategice al Centrului Marshall, col. Scott Neiper, directorul Oficiului pentru Colaborare în domeniul Apărării (Ambasada SUA) și Doru-Claudian Frunzulică, președintele Consiliului Director al organizației George C. Marshall - România.

2. -imagine fara descriere- (cmn_65047400.jpg)

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel