Implicațiile deciziei privind ajutorul american pentru Ucraina merg foarte departe – biroul președintelui Zelenski

 Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:
Ajutor militar al SUA / Foto: Marco A. Gomez, defense.gov
Ajutor militar al SUA / Foto: Marco A. Gomez, defense.gov

Ucraina pare mult mai încrezătoare în victorie, după veștile bune care au venit sâmbătă de peste Atlantic. Mykhailo Podolyak, consilier al șefului biroului prezidențial ucrainean, a făcut o declarație cu privire la negocierile cu Federația Rusă pe fondul deciziei Camerei Reprezentanților a Congresului SUA de a acorda ajutor Ucrainei în valoare de peste 60 de miliarde de dolari, potrivit publicației RBC.

,,Nimeni nu va negocia cu Rusia în condițiile Rusiei. Războiul ar trebui să se încheie doar cu pedeapsa necondiționată a agresorului", a declarat oficialul pe contul său de Telegram.

Ajutorul american va permite armatei ucrainene să ”demilitarizeze necondiționat” Rusia.

Podoliak a mai explicat ce înseamnă de fapt decizia asupra proiectul de lege privind ajutorul acordat Ucrainei în valoare de peste 60 de miliarde de dolari.

„Mărirea semnificativă a ajutorului militar acordat astăzi Ucrainei se referă la detensionare, restabilirea legii, reîntoarcerea păcii în viitorul previzibil, pedeapsa definitivă garantată a criminalilor (autori de agresiune militară și autori de genocid în Ucraina), distrugerea reputației monstruoasă a Federației Ruse, demilitarizarea necondiționată a agresorului și reducerea prezenței Federației Ruse pe piețele globale, ceea ce are un efect de dezintegrator asupra unor regiuni întregi”, a menționat el.

 

Ajutorul din SUA pentru Ucraina

 

Camera Reprezentanților a SUA a adoptat un proiect de lege privind finanțarea ajutorului pentru Ucraina. Problema trebuie analizată acum de Senat pe 23 aprilie și apoi semnată de președintele american Joe Biden.

Totodată, după cum scrie NYT, primul lot de ajutor militar american poate fi livrat Ucrainei în câteva zile de la semnarea proiectului de lege de către președintele SUA, dacă acesta este aprobat de Senat. Evident, acestea vor fi muniții pentru sisteme de apărare antiaeriană și artilerie.

Nota autorului: În ultimele șase luni de război, Ucraina a suferit foarte mult ca urmare a împuținării munițiilor. În prima linie a frontului, militarii ucraineni, deși au fost nevoiți să raționalizeze drastic proiectilele de artilerie, au păstrat majoritatea pozițiilor pe care erau înainte de luna noiembrie 2023, când au început să se facă simțite primele semne ale crizei de proiectile.

Paradoxal, aceste luni de suferință ar putea fi totuși în favoarea armatei ucrainene. Pentru a rezista cu puține resurse, militarii ucraineni au trebuit să devină mai preciși, mai letali, să aleagă mai bine țintele, precum și să coopereze mai mult decât o făceau înainte. Acum, cu mai multă muniție dar și cu avioane F-16, lecțiile recente învățate de ucraineni ar putea să producă efecte exponențial mai mari în favoarea lor, decât ar fi făcut-o în alte condiții mai puțin vitrege.

Deci cuvintele consilierului prezidențial Podoliak ar putea avea o acoperire mai mare în fapte pe câmpul de luptă, decât s-ar putea crede în urma evoluțiilor de pe front relativ favorabile Rusiei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel