Imagini în premieră cu noile variante ale blindatelor Piranha V românești. Urmează livrările către Armata României

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Preview cu noile versiuni ale Piranha V prezentate de GDLS. Foto: General Dynamics European Land Systems
Preview cu noile versiuni ale Piranha V prezentate de GDLS. Foto: General Dynamics European Land Systems

General Dynamics European Land Systems a prezentat cu ocazia Zilei Armatei Române o imagine interesantă în care se pot sesiza viitoarele trei variante ale transportoarelor blindate Piranha V care urmează să fie livrate Armatei române.

România a achiziționat blindate Piranha V în șase configurații. 

Procesul de producție a intrat în următoarea fază, în care Piranha V sunt produse în România la Uzina Mecanică București.

Azi, chiar cu ocazia Zilei României, General Dynamics European Land Systems a postat un mesaj de felicitare în care a prezentat trei Piranha V, în versiunile: CBRN (asistență chimică, biologică, radiologică, nucleară), MEDEVAC (ambulanță) și de recuperare.

„Azi celebrăm Ziua Armatei României, prilej pentru a saluta nu doar o puternică națiune militară, cât și un membru NATO implicat. NATO e cea mai puternică alianță militară a lumii. Iar puterea Alianței derivă atât din unitatea și solidaritatea colectivului, cât și din eforturile depuse de fiecare membru, așa cum este Armata României - un garant al stabilității pe Flancul Estic al Alianței. GDLES apreciază și sprijină eforturile continue ale Armatei României și salută devotamentul și perseverența ei exemplară. La mulți ani militarilor români!”, transmite General Dynamics European Land Systems.

Preview cu noile versiuni ale Piranha V prezentate de GDLS. Foto: General Dynamics European Land Systems

1. Preview cu... (1666690802252_55301900.jpeg)

Amintim că GD va livra României blindate Piranha V și în varianta cu mortier.

În luna august, pe rețelele de socializare au apărut imagini cu transportoare blindate de tip Piranha V pe străzile din București, imagini care la o primă analiză relevă faptul că blindatele care urmează să fie echipate cu mortiere autonome de tip Cardom Spear de calibrul 120 mm urmează și ele să fie livrate Armatei române.

 

Înzestrarea forțelor armate române cu transportoare blindate Piranha V

 

Piranha V vor fi construite în România în baza unui acord de tip joint-venture între Uzina Mecanică București (UMB) și gigantul american General Dynamics European Land Systems Romania (GDELS Romania).

România a demarat programul esenţial de înzestrare 'Transportor blindat pentru trupe 8x8' în urma căruia marele câștigător a fost Piranha V, a fost iniţiat, în noiembrie 2017, prin Hotărâre a Guvernului României, prin care erau aprobate circumstanţele şi procedura specifică aferente primei etape, în vederea atribuirii unui acord-cadru de furnizare a 227 de transportoare blindate şi derivate pe platforma Piranha V şi a suportului logistic iniţial către General Dynamics European Land Systems - Mowag GmbH.

Începând din acest an transportoarele vor fi produse în țara noastră.

CITEȘTE ȘI: Bulgaria vrea să achiziționeze blindate Piranha V produse în România. Pentru a doua oară România riscă să se împuște singură în picior

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel