Noile variante de Piranha V, inclusiv cu mortier, pe străzile din București (Video). Blindatele sunt în teste urmând livrările către Armata română

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Captură video @Edy Tapu @Facebook
EXCLUSIV
Foto: Captură video @Edy Tapu @Facebook

Pe rețelele de socializare au apărut imagini cu transportoare blindate de tip Piranha V pe străzile din București, imagini care la o primă analiză relevă un fapt interensat: Se pare că sunt gata noile variante de Piranha V ce urmează să fie livrate Armatei României.

Imaginile au fost publicate pe grupul de Facebook Cetățean Sector 3 și sunt de pe bulevardul 1 Decembrie 1918.

Analizarea imaginilor ne indică faptul că ar fi vorba de noile variante de Piranha V care urmează să fie livrate Armatei. E vorba despre variantele de Piranha V ce urmează să fie echipate cu mortiere autonome de tip Cardom Spear de calibrul 120 mm, dar și variantele de recuperare și varianta de asistență medicală a transportorului, adică tip ambulanță.

 

De precizat că surse din cadrul Uzinii Mecanice București au confirmat pentru DefenseRomania că în aceste zile se fac teste cu noile variante în aceste zile. 

Publicația noastră a contactat și reprezentanții General Dynamics European Land Systems care nu au dorit însă să comenteze.

Imaginile surprinse de amatori pe străzile din București cu noile variante de Piranha V ne indică însă faptul că în următoarea perioadă aceste variante vor fi livrate Armatei române.

 

Înzestrarea forțelor armate române cu transportoare blindate Piranha V

 

1. Piranha V,... (piranha-v-copy_43568400.jpg)

Piranha V, foto: DefenseRomania

Piranha V vor fi construite în România în baza unui acord de tip joint-venture între Uzina Mecanică București (UMB) și gigantul american General Dynamics European Land Systems Romania (GDELS Romania).

România a demarat programul esenţial de înzestrare 'Transportor blindat pentru trupe 8x8' în urma căruia marele câștigător a fost Piranha V, a fost iniţiat, în noiembrie 2017, prin Hotărâre a Guvernului României, prin care erau aprobate circumstanţele şi procedura specifică aferente primei etape, în vederea atribuirii unui acord-cadru de furnizare a 227 de transportoare blindate şi derivate pe platforma Piranha V şi a suportului logistic iniţial către General Dynamics European Land Systems - Mowag GmbH.

Începând din acest an transportoarele vor fi produse în țara noastră.

CITEȘTE ȘI: Blindatele Piranha V din noul lot pentru Armata română vor fi echipate cu aruncătoare Cardom produse în România

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel