IM-SHORAD, noul sistem de apărare aeriană

Eduard Pascu |
Data publicării:

General Dynamics a prezentat un prototip al celui mai nou sistem de apărare aeriană în cadrul conferinței anuale a producătorilor de armament pentru US Army , care a avut loc la Washington, transmite defence blog.

Primul prototip Initial-Maneuver-Short Range Air Defense vehicle (IM-SHORAD) a fost prezentat pe 14 octombrie. „Completarea unei nevoi operaționale de apărare aeriană pe distanțe scurte pentru armata americană, vehiculul IM-SHORAD poate trage rachetele Hellfire și Stinger și cu un tun de 30 mm”, au declarat oficialii companiei.

IM-SHORAD, montat pe un Stryker A1, aplică o abordare de arhitectură de comandă a misiunii deschise care integrează radarul Sentinel, Forward Air Defense - Command and Control, un lansator universal Stinger Vehicle, M299 Launcher și Line of Sight radio. Sistemul poate interopera cu sistemele interogator de apărare aeriană și Blue Force Tracker.

Stryker este o platformă comună a Armatei care este rentabilă, extrem de mobilă, supraviețuitoare, durabilă și transportabilă. Această capacitate dedicată SHORAD adaugă o nouă dimensiune operațională a US Army.

Într-o notificare recentă publicată pe site-ul federal US Army a solicitat 144 de sisteme IM-SHORAD cu livrări începând din anul 2020 și livrări finale în 2024.

Vezi și: Vehicul Stryker A1 MCWS cu tun de calibru 30 mm

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel