IM-SHORAD, noul sistem de apărare aeriană

Eduard Pascu / 15 oct 2019 / 19:34

General Dynamics a prezentat un prototip al celui mai nou sistem de apărare aeriană în cadrul conferinței anuale a producătorilor de armament pentru US Army , care a avut loc la Washington, transmite defence blog.

Primul prototip Initial-Maneuver-Short Range Air Defense vehicle (IM-SHORAD) a fost prezentat pe 14 octombrie. „Completarea unei nevoi operaționale de apărare aeriană pe distanțe scurte pentru armata americană, vehiculul IM-SHORAD poate trage rachetele Hellfire și Stinger și cu un tun de 30 mm”, au declarat oficialii companiei.

IM-SHORAD, montat pe un Stryker A1, aplică o abordare de arhitectură de comandă a misiunii deschise care integrează radarul Sentinel, Forward Air Defense - Command and Control, un lansator universal Stinger Vehicle, M299 Launcher și Line of Sight radio. Sistemul poate interopera cu sistemele interogator de apărare aeriană și Blue Force Tracker.

Stryker este o platformă comună a Armatei care este rentabilă, extrem de mobilă, supraviețuitoare, durabilă și transportabilă. Această capacitate dedicată SHORAD adaugă o nouă dimensiune operațională a US Army.

Într-o notificare recentă publicată pe site-ul federal US Army a solicitat 144 de sisteme IM-SHORAD cu livrări începând din anul 2020 și livrări finale în 2024.

Vezi și: Vehicul Stryker A1 MCWS cu tun de calibru 30 mm

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy