IDF loveşte din nou Hezbollah după ce drone din Liban au fost interceptate deasupra nordului Israelului

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

O celulă teroristă a fost ucisă în timp ce încerca să se infiltreze în Israel, iar apărarea aeriană israeliana a doborât trei "obiecte neidentificate" deasupra oraselor Haifa, Shefa-'Amr, în ultimele confruntări purtate la frontiera de nord a Israelului.

Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) au declarat sâmbătă dimineața devreme că au efectuat un atac cu dronă împotriva unei ținte aparținând grupării teroriste Hezbollah din sudul Libanului, ca răspuns la trei drone aparent doborâte deasupra nordului Israelului, potrivit The Times of Israel.

Într-un incident separat, sâmbătă dimineața, FDI a declarat că a ucis trei teroriști care încercau să se infiltreze în Israel din Liban,

Incidentele au fost cele mai recente confruntari care au avut loc în jurul graniței dintre Israel si Liban, pe fondul temerilor că gruparea teroristă Hezbollah, cu sediul în Liban, va deschide un al doilea front în războiul declanșat de invazia fără precedent a Hamas din Fâșia Gaza de la sfârșitul săptămânii trecute, care a ucis peste 1.300 de israelieni, majoritatea civili.

La scurt timp după miezul nopții, au fost auzite explozii deasupra orașului Haifa din nordul țării, IDF afirmând ulterior că apărarea aeriană a interceptat două "obiecte neidentificate" - despre care se crede că ar fi drone.

IDF a declarat că nu au sunat sirenele în oraș, "conform protocolului".

La scurt timp după aceea, o alarmă privind o dronă suspectă a sunat în orașul Shefa-'Amr din nordul țării, IDF afirmând ulterior că a interceptat un alt "obiect neidentificat" care a intrat în spațiul aerian israelian.

În replică, IDF a declarat că a efectuat un atac cu dronă împotriva unei ținte Hezbollah din sudul Libanului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel