Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) fac o incursiune "țintită" în sudul Gaza, în timp ce ofensiva avansează

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: IDF
Foto: IDF

Forțele de Apărare ale Israelului afirmă că a efectuat un "raid țintit" în sudul Fâșiei Gaza în cursul nopții. IDF spun că operațiunea limitată, efectuată cu sprijinul trupelor de geniu, dar și cu desfăşurarea mai multor tancuri, condusă de ''Divizia Gaz''a, a avut ca scop cartografierea clădirilor și curățarea zonei de dispozitive explozive improvizate.

IDF spune că, în timpul operațiunii, trupele au întâlnit o celulă Hamas care a ieșit dintr-un tunel. Trupele au bombardat poziţiile militanţilor Hamas, ucigându-i, adaugă IDF.

Armata și-a concentrat ofensiva terestră în nordul Fâșiei Gaza, dar a efectuat, de asemenea, incursiuni limitate în sudul Fâșiei pentru a pregăti zona pentru etapele viitoare ale războiului.

De asemenea, Forțele de Apărare ale Israelului au difuzat noi imagini cu luptele purtate în nordul Gaza, în timp ce trupele continuă ofensiva terestră.

Forțele de apărare israeliene afirmă că trupele terestre au continuat ofensiva în nordul Fâșiei Gaza în cursul nopții.

Potrivit acesteia, forțele de infanterie și tancuri conduse de Brigadă 460 s-au confruntat cu numeroase încercări ale militanţilor Hamas de a ieși din tuneluri pentru a ataca trupele. Forțele au ucis mai mulți bărbați înarmați și au localizat tunelurile, care vor fi ulterior distruse, precizează IDF.

Într-o întâlnire, IDF spune că forțele terestre au luptat cu un grup de 15 militanţi Hamas, ucigând mai mulți dintre ei și bombardând posturile de observare ale acestora.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel