Humvee-urile armatei SUA ar putea primi o nouă şansă. O versiune cu propulsie hibridă este luată în calcul din compania AM General

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Compania producătoare a celebrului vehicul militar american HMMWV, cunoscut sub numele de Humvee - AM General a anunțat recent că a semnat un acord de cooperare strategică cu compania britanică de apărare QinetiQ pentru dezvoltarea de sisteme cu propulsie hibridă pentru viitoarele generaţii de vehicule militare.

Potrivit unui comunicat de presă al companiei AM General, parteneriatul cu QinetiQ a început odată cu dezvoltarea unei versiuni hibride a emblematicului vehicul militar american HMMWV (High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle, denumit adesea „Humvee”).

Prin acest parteneriat cele două companii încearcă să demonstreze utilitatea pe care o pot avea vehiculelor militare terestre cu propulsie hibridă sau chiar electrice, pentru armată.

După cum a menționat compania, această colaborare va pune bazele cercetărilor ulterioare privind dezvoltarea de vehicule militare terestre cu propulsie electrică, cum ar fi sistemele autonome.

Prin implementarea unui sistem de propulsie hibrid pe cea mai emblematică familie de vehicule militare americane, companiile QinetiQ și AM General pun bazele pentru dezvoltarea vehiculelor de luptă cu propulsie electrică care vor ajuta la reducerea emisiilor de carbon.

După cum precizează publicaţia MilitaryLeak, sistemul de propulsie hibrid dezvoltat de compania QinetiQ oferă un consum de combustibil cu până la 30% mai mic, reducând astfel dependența de combustibili fosili pe câmpul de luptă şi oferind vehiculelor militare posibilitatea de a se deplasa de o distanţă mult mai mare cu un consum mai redus.

Spunem că Humvee-urile armatei SUA ar putea primi o nouă şansă, nu pentru că acestea nu s-au dovedit a fi utile pe câmpul de luptă, ci pentru că Departamentul Amatei SUA (Department of the Army) – o divizie a Departamentului Apărării al Statelor Unite (United States Department of Defense, prescurtat DoD) lucrează intens la programul JLTV.

Programul JLTV presupune înlocuirea Humvee-urilor, aflate în prezent în dotarea Forţelor Armate ale SUA, cu câteva zeci de mii de vehicule tactice, produse de compania Oshkosh Corporation.

La începutul anului 2019, se vehicula informaţia că Armata SUA vrea să achiziţioneze, până în 2030, puţin peste 50.000 de vehicule blindate Oshkosh JLTV.

Dezvoltat de Armat SUA, pe baza experienței şi cunoştinţelor dobândite în timpul misiunilor din Irak și Afganistan, programul JLTV este considerat un upgrade major care poate fi adus forţelor militare americane, în materie de tehnică militară.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel