Hamas prezintă o dronă subacvatică kamikaze realizată dintr-o butelie de gaz (Foto/Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

La începutul actualului război împotriva Israelului, militanții grupării teroriste Hamas au prezentat drona subacvatică kamikaze Al Asef, pe care o numesc și "torpilă ghidată". Deși teroriștii nu au dezvăluit ei înșiși caracteristicile acestei arme, imaginile pe care le-au prezentat ne permit să tragem câteva concluzii cu privire la designul și caracteristicile dronei subacvatice kamikaze Al Asef, cel puțin cu privire la elementele care pot fi folosite pentru a produce această armă.

În timpul actualului Război al ''Săbiilor de Fier'', Hamas a difuzat un material video cu o aşa-zisă drona kamikaze subacvatică, dar care are caracteristicile unei torpile ghidate.

Potrivit informațiilor publicate de Israel Defence, la 3 noiembrie 2023, purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare Israeliene (IDF) a dezvăluit detalii cu privire la un tip de armă care se regăseşte în arsenalul Hamas: o torpilă fără pilot, capabilă să navigheze autonom cu ajutorul sistemelor GPS.

Organizația teroristă susține că această aşa-zis drona kamikaze, pe care a numit-o "Al-Asef", a fost folosită împotriva mai multor ținte israeliene. Pentru a face o descriere cât mai detaliată ne vom baza pe informaţiile oferite de publicația Naval News.

Se pare că o butelie de gaz cu aer comprimat a fost folosită pe post de carcasă pentru aceasta dronă subacvatică. Este dificil de spus cu certitudine ce fel de propulsie este folosită pentru Al Asef, dar cel mai probabil, aceasta folosește un motor "clasic" pe benzină împrumutat de la o dronă de tip "avion".

Faptul că Hamas are nave subacvatice fără pilot nu este o noutate. În urmă cu mai bine de doi ani, în mai 2021, publicaţia Israel Defense relatat că forțele navale și aeriene ale IDF au distrus o astfel de drona, dar ceva mai mare decât Al Asef, deoarece avea la bord mai mult militanţi ai Hamas.

La acea vreme, purtătorul de cuvânt al IDF a recunoscut că Hamas are submarine de mici dimensiuni care operează în mod autonom și navighează cu ajutorul sistemelor GPS. Aceste mici submarine sunt echipate cu un focos cu 50 kg de explozibil. După ce sunt lansate, ele se orientează singure către tinda desemnat și explodează la impact.

Singurele detalii suplimentare cunoscute în acest caz sunt că Hamas avea deja drone submarine kamikaze Al Asef în 2021. Și există doar speculații că designul și tehnologia pentru astfel de arme ar fi putut fi "împrumutate" de militanții palestinieni de la "colegii" lor din Hezbollah sau Iran.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel