Guvernul Germaniei a aprobat exporturile de arme către statele din Golf

DefenseRomania Team / 24 sep 2018 / 18:45
sisteme de apărare aeriană cu rază medie de acțiune, IRIS-T SLM (sursă foto: Diehl)
sisteme de apărare aeriană cu rază medie de acțiune, IRIS-T SLM (sursă foto: Diehl)

Guvernul federal al Germaniei a autorizat în continuare noi exporturi de arme către statele din Golf și alte țări din Orientul Mijlociu. Livrările se fac în Egipt, Arabia Saudită, Iordania și Qatar.

Aceast acord de export de armament include și livrarea către Arabia Saudită a patru sisteme de poziționare a artileriei, se arată în documentul publicat, miercuri, de ministrul german al economiei Peter Altmaier, potrivit armyrecognition.

Sistemele radar destinate Arabiei Saudite vor fi montate pe vehicul şi pot localiza sursa exactă de unde inamicul a efectuat tragerea, permițând contra-lovituri precise. În plus, au fost aprobate exporturile a 170 de focoase și motoare pentru rachete aer-aer Meteor către Qatar.

Potrivit documentului, Egiptul va primi șapte sisteme de apărare antiaeriană şi anti-rachetă produse de Diehl (producător german de arme), înarmate cu racheta Iris-T SLM. Iordania va primi la rândul ei 385 de arme portabile antitanc de la Dynamit Nobel.

Prețurile pentru aceste livrări de armament nu sunt menționate în document, mai spune armyrecognition.

Potrivit acordului, Uniunea Creştin Democrată (UCD) şi Partidul Socialist Democrat( SPD) din Germania au exclus orice aprovizionare cu armament greu către statele, precum Arabia Saudită, care sunt implicate în războiul din Yemen.

Deaceea contractul prevede livrarea doar de radare către Arabia Saudită, ţară implicată într-un conflict armat cu Yemenul din anul 2004.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy