Gură de oxigen pentru industria de apărare. Investiție la Fabrica de Pulberi din Făgăraș, pentru ca România să nu mai depindă de Serbia

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: Forțele Terestre Române Facebook
Sursă foto: Forțele Terestre Române Facebook

Ovidiu Raețchi, președintele Comisiei pentru Apărare din Camera Deputaților, a anunțat aprobarea unei investiții la Fabrica de Pulberi din Făgăraș. 

Investiția a fost asumată de Guvernul României și se ridică la suma de 22 de milioane de euro. Ea presupune retehnologizarea și repunerea pe picioare a Fabricii de Pulberi de la Făgăraș.

Deputatul Ovidiu Raețchi a anunțat că investiția în Fabrica de Pulberi de la Făgăraș a reprezentat pentru PNL una din prioritățile în Comisia de Apărare. Pentru această investiție a militat în mod special și generalul (r.) Alexandru Grumaz, a mai anunțat Raețchi într-un mesaj publicat pe pagina oficială de Facebook.

 

Investiția de 22 de milioane de euro asumată de cabinetul Orban pentru retehnologizarea și, în fapt, repunerea pe...

Publicată de Ovidiu Alexandru Raetchi pe Joi, 30 iulie 2020

 

România importă pulbere din Serbia, o „dependență rușinoasă”

 

2. Sursă fot (armata_romana_trageri_soldati_06854200.jpg)

Totodată, Ovidiu Raețchi a mai subliniat că „dependența României de Serbia în acest domeniu era nu doar rușinoasă, ci chiar periculoasă în ipoteza unui blocaj al livrărilor”.

Investiția va atrage sute de locuri de muncă și urmărește să asigure o „minimă autonomie a țării noastre în privința armamentului de bază și muniției - element care constituie întotdeauna primul pas în construirea unei industrii naționale de apărare care poate visa, ulterior, la abordarea unor tehnologii complicate”, subliniază Ovidiu Raețchi.

Generalul (r.) Alexandru Grumaz a precizat totodată că România importa pulberea din Bulgaria, iar ulterior după ce au apărut problemele la bulgari, importul se efectua din Serbia.  „Anul trecut, în primele trei sau patru luni sârbii nu ne-au trimis nimic pentru că aceștia nu au mai primit de la ruși componente”, a mai amintit generalul Grumaz, în cadrul emisiunii „Pe Plan Extern”, la DC News TV.

Totodată, la începutul acestui an, la finalul lunii ianuarie, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu sublinia că importul de pulbere din Serbia este o mare problemă întrucât orice ţară serioasă din Uniunea Europeană şi din NATO trebuie să aibă şi să poată produce propria pulbere. „Este o prioritate maximă a noastră să facem investiţii în fabrica de pulberi de la Făgăraş, pentru că e normal, e logic, e de bun simţ să avem propria fabrică de pulberi”, a explicat atunci ministrul Economiei, potrivit publicației locale Bună Ziua Brașov.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel