Grecia poartă discuții pentru întărirea prezenței militare a SUA pe teritoriul elen

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Soldați americani, în interiorul unei baze US Army
Soldați americani, în interiorul unei baze US Army

Grecia și Statele Unite poartă discuții pentru sporirea activităților militare de pe teritoriul statului grec.

Cele două țări caută opțiuni "flexibile" pentru a consolida prezența militară a SUA în Grecia și, totodată, pentru a spori activitățile militare comune, informează Janes, care citează cotidianul Kathimerini din Atena.

În acest sens, sunt de referință discuțiile desfășurare între Washington și Atena cu privire la viitoarele misiuni ale militarilor americani aflați la Baza din Larissa, pe coasta estică a Greciei, la aproximativ 25 de kilometri de Marea Egee.

Începând din mai 2018, US Air Force au efectuat misiuni de recunoaștere cu două avioane de luptă fără pilot MQ-9 Reaper, misiuni de la Baza din Larissa. La momentul respectiv, Statele Unite ale Americii au precizat că prezența MQ-9 Reaper în Grecia este o desfășurare temporară, aparatele din Africa fiind în reparații.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel