Grecia îşi va moderniza flota de avioane F-16

S.I. Catalin |
Data publicării:

Guvernul elen a acordat un contract în valoare de 280 de milioane de dolari lui Lockheed Martin Corporation (gigantul american din industria de apărare) pentru a-şi moderniza flota de avioane de vânătoare F-16, în următorii șapte ani, potrivit AP şi Defence Blog.

DW a precizat că Lockheed Martin și Grecia au semnat acordul în această săptămână, după terminarea negocierilor privind utilizarea de către Lockheed a unui subcontractant grec.

Ministrul grec al Apărării, Nikos Panagiotopoulos, a declarat parlamentului elen, la începutul acestei luni, că 84 de avioane F-16 vor fi modernizate până în 2027 la standardele versiunii avansate Block 70/72 Viper. Valoarea totală a programului de actualizare este de aproximativ 1,5 miliarde de dolari, potrivit agenției de știri AP.

Compania americană va furniza, de asemenea, informații și asistență tehnică pentru a ajuta cât mai mult la menţinerea autonomiei operaționale a flotei F-16 din Grecia și își va extinde capacitatea operațională.

În prezent, Grecia se mândrește cu o flotă de aproximativ 150 de avioane de vânătoare multirol F-16.

Departamentul de Stat al SUA a aprobat acordul în 2017, afirmând că obiectivele americane „contribuie la îmbunătățirea securității unui stat membru al NATO care este un partener important pentru stabilitatea politică și progresul economic în Europa."

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel