Grecia intenționează să cumpere două fregate franceze Belharra

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Grecia ar putea cumpăra două fregate Belharra, realizate de compania franceză Naval Group, în valoare de aproximativ 2,8 miliarde de dolari, potrivit declarațiilor miniștrii apărării celor două ţări, a precizat agenția de știri elenă Pentapostagma.

În ceea ce privește cumpărarea de către Grecia a unor fregate Belharra, discuţiile pentru realizarea acestui acord decurg bine. Acest aspect a fost confirmat, săptămâna trecută, după discuțiile purtate la Atena de către ministrul francez al Forțelor Armate, Florence Parly, cu omologul său grec Nikos Panagiotopoulos.

Amintim că, ministrul grec al Apărării, Nicolaos Panagiotopoulos, şi ministrul francez pentru Forţele Armate, Florence Parly, au semnat, pe 10 octombrie 2019, o scrisoare de intenţie privind achiziţionarea acestui tip de fregate.

Astfel, Ministrul francez al Apărării a declarat că îşi doreşte ca negocierile începute în octombrie anul trecut vor conduce la achiziția a două fregate Belharra de către Grecia. Florence Parly a ţinut să precizeze că cele două fregate de ultimă generație vor permite Greciei să-şi îmbunătățească semnificativ capacitățile de descurajare de care are nevoie în Marea Mediterană, îmbunătăţind astfel gradul de interoperabilitate cu marina franceză, care va avea aceleași tip fregate.

Costul celor două fregate este aşteptat să depășească 2,5 miliarde de euro, cu tot cu sistemele de armament implementate pe acestea. Potrivit unui articol scris de enikos.gr, Grecia ar urma să primească prima fregată în anul 2025.

Cu 10 zile înainte, pe 10 febroarie, de vizită oficială a ministrul francez al Forțelor Armate în Grecia, compania franceză Naval Group a prezentat, în cadrul unui eveniment organizat la Ambasada Franței la Atena, un plan de cooperare pe termen lung pentru ca să vină în sprijinul programul de achiziție a celor două fregate clasa Belharra pentru Marina Elenă. Potrvit Naval News, Naval Group, cu sediul la Atena din 2008, este mândru să fie parte integrantă din puternică alianță strategică dintre Grecia și Franța.

Datorită prezenței sale de lungă durată în Grecia, Naval Group a creat condițiile pentru o cooperare pe termen lung, cu profituri pentru industria elenă și crearea de locuri de muncă, având o expertiză robustă în construirea unor astfel de parteneriate la nivel mondial.

Grupul Naval se angajează că îşi va împărtăși expertiza și cunoștințe cu Marina Elenă și industrie navala elenă pentru a garata disponibilitatea navelor pe o durată de 30 de ani.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel