Germania va dota elicopterele NH90 cu sonar FLASH SONICS dezvoltate de Thales

NH90, sursă foto: Airbus
NH90, sursă foto: Airbus

Ministerul german al Apărării (membru NATO Helicopter Management Agency) a ales Thales pentru dotarea elicopterului multirol NH90 cu sonar FLASH SONICS și sisteme de procesare a balizelor acustice (sonobuoy).

Potrivit unui comunicat al companiei, emis către DefenseRomania, cu peste 500 de sisteme bazate pe tehnologia FLASH comandate sau deja folosite de forțe navale, această soluție inovatoare dezvoltată de Thales oferă performanțe de neegalat la mare adâncime, dar și în ape puțin adânci.

Noua configurație a elicopterului multirol NH90 folosit de forțele navale include cea mai recentă tehnologie de procesare, care oferă capabilități operaționale superioare. Acest model va fi primul elicopter din lume care va putea folosi noua baliză acustică (sonobuoy) Thales SonoFlash, pe lângă sonarul FLASH.

Redăm integral comunicatul:

În premieră, Forțele Navale germane se vor baza pe Thales pentru dotarea elicopterului multirol pentru fregate NH90 cu echipamente FLASH SONICS. Sistemul FLASH (Folding Light Acoustic System for Helicopters) este în prezent lider pe piața sonarelor ambarcate și a devenit sistemul de referință pentru cele mai importante forțe navale din lume.

Într-o lume în care forțele navale se confruntă cu provocări și amenințări în continuă evoluție,  echipamentele Thales din familia FLASH oferă cele mai bune soluții care garantează eficiența operațiunilor și siguranța pe mare.

Printre beneficiile oferite de acest sonar de joasă frecvență și bandă largă se numără detectarea pe distanțe mari și rata redusă de alarme false, atât în larg, cât și în zona de litoral. Asociat cu un sistem activ/pasiv de procesare a datelor de la balizele acustice, FLASH oferă o capabilitate superioară de luptă antisubmarin. Are cel mai scurt ciclu de scufundare care, combinat cu soluția Thales BlueTracker (SONICS) de procesare a datelor de la balize, oferă o arie de acoperire de neegalat. Această versiune a FLASH SONICS include cea mai nouă tehnologie disponibilă.

 

Sistemele FLASH, folosite de mai multe forțe navale din lume, inclusiv SUA

 

Sistemele FLASH au fost comandate sau se află deja în serviciul a 18 forțe navale (printre care SUA, Marea Britanie, Franța, Australia, Norvegia, Coreea de Sud) și și-au demonstrat fiabilitatea. 

„Suntem mândri că am fost selectați de Marina germană și de NHIndustries să echipăm elicopterul multirol pentru fregate NH90 cu soluțiile noastre antisubmarin FLASH SONICS. Este rezultatul multor ani de muncă, pentru a răspunde nevoilor clienților noștri și pentru a le oferi o soluție de încredere. Marina germană va primi cea mai nouă versiune FLASH SONICS furnizată vreodată deThales”, a declarat Gwendoline Blandin-Roger, director general Sisteme Subacvatice în cadrul Thales

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel