Germania testează noua mitralieră MG4 A3

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Forțele armate ale Germaniei, Bundeswehr, testează în prezent o nouă variantă de mitralieră MG4 A3, potrivit unui comunicat recent al serviciului.

Oficiul Federal de Echipamente al Bundeswehr a solicitat Brigăzii Aeriene 26 a Armatei de la Zweibrücken să testeze în amănunt noua mitralieră, transmite Defence Blog.

Versiunea avansată a mitralierei ușoare MG4 este proiectată și dezvoltată de producătorul german Heckler & Koch. Conform sursei citate, noua mitralieră îndeplinește perfect toate cerințele și este echipată cu cele mai noi progrese tehnologice. 

Sursa citată afirmă că arma oferă o precizie ridicată asupra țintei. Eficacitatea, raza de acțiune, rata optimă de foc și manevrarea simplă fac din aceasta o „armă deosebită”, spun nemții.

Noua versiune a modelului MG4 a primit și un nou sistem optic de ochire. Greutatea armei este de 8,6 kilograme.

După trei săptămâni de teste și peste 7.000 de focuri trase, rezultatele sunt acum evaluate. Împreună cu Biroul de Dezvoltare a Armatei compania Heckler & Koch, va realiza ultimele îmbunătățiri pentru ca arma să poată fi livrată trupelor anul viitor.

Citește și: Germania investeşte mai mult în apărare. Cheltuielile Berlinului pentru apărare se apropie de ţinta stabilită de NATO

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel