Germania și Marea Britanie dezvoltă un nou tip de proiectil pentru Leopard 2 și Challenger 3 pentru perforarea blindajului inamic

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Challenger 3 / Foto: Rheinmetall
Challenger 3 / Foto: Rheinmetall

Marea Britanie și Germania vor dezvolta împreună proiectile perforante pentru tancurile aflate în dotarea armatelor celor două state, dar și alte țări se pot alătura proiectului.

Marea Britanie și Germania vor lucra împreună la următoarea etapă de dezvoltare a munițiilor perforante avansate, care vor fi utilizate în comun de tancurile principale de luptă Leopard 2 și Challenger 3.

Este vorba de muniția de tanc cu energie cinetică îmbunătățită (EKE - Enhanced Kinetic Energy) - o muniție avansată cu capacități sporite de perforare a blindajului, se arată în comunicatul ministerului apărării al Marii Britanii. 

Foto: Ministerul britanic al apărării

Potrivit ministrului britanic al Apărării, Ben Wallace, muniția va duce în primul rând la îmbunătățirea cooperării pe câmpul de luptă între aliații NATO. El a adăugat că ușa e deschisă și altor țări care doresc să se alăture proiectului.

În plus, proiectul are un potențial important de export pentru industria de apărare din Marea Britanie și Germania, scrie Reuters.

La rândul său, secretarul de stat al ministerului german al apărării, Benedict Zimmer, a declarat: „Programul pentru muniția de tanc EKE de 120 mm demonstrează încă o dată că Regatul Unit și Germania continuă să coopereze ca parteneri și prieteni foarte apropiați”.

Foto: Challenger 3

Regatul Unit și Germania sunt aliați apropiați, lucrând împreună la mai multe inițiative cheie din domeniul apărării, inclusiv misiuni comune de poliție aeriană în Estonia.

Compania germană Rheinmetall a început, încă din 2021, producția noului tun de 120 mm, proiectat pentru tancurile Challenger 3.

Astfel, un nou tun de ​​120 mm, cu alezaj neted, proiectat de compania germană de apărare Rheinmetall, a intrat în producția de serie pentru Challenger 3, încă din 2021.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel