Germania semnează un contract de 1,2 miliarde de dolari pentru mai multe sisteme de rachete antiaeriene Patriot

S.I. Catalin |
Data publicării:

Ministerul german al Apărării a semnat un contract cu compania americană RTX (Raytheon) pentru achiziționarea de sisteme suplimentare de rachete antiaeriene Patriot. Acest lucru este precizat în comunicatul de presă al companiei. Valoarea totală a contractului semnat este de peste 1,2 miliarde de dolari, care include furnizarea de lansatoare, radare, posturi de comandă, piese de schimb asociate și suport tehnic.

Comanda este plasată pentru cea mai recentă versiune a sistemului de apărare aeriană în varianta PAC-3MSE, care va completa flota de sisteme germane PAC-2.

,,Acest contract reflectă accentul pus la nivel mondial pe capacitățile avansate de apărare antiaeriană și antirachetă și încrederea fermă în Patriot", a declarat Tom Laliberty, președinte al Land and Air Defense Systems la Raytheon.

În general, Germania va achiziționa suplimentar patru sisteme Patriot care vor acoperi acest decalaj, creat ca urmare a transferului de sisteme de apărare aeriană către Ucraina de la Forțele Aeriene Germane.

Trebuie menționat faptul că Germania va lansa, de asemenea, producția de rachete antiaeriene MIM-104E pentru sistemele Patriot PAC-2.

În principiu, se are în vedere fabricarea a peste 500 de rachete antiaeriene PAC-2 sub licență de la Raytheon la MBDA Germania, în Schrobenhausen.

De remarcat că primele livrări ar trebui să aibă loc în 2027, iar transferul ultimului sistem în 2029.

În plus, Germania intenționează să lucreze la îmbunătățirea capacităților sistemelor existente prin integrarea unui nou sistem de control și a unui nou radar.

Anterior, Agenția NATO pentru Sprijin și Achiziții ar urma să încheie un contract pentru achiziționarea a 1000 de rachete în varianta GEM-T pentru sistemul de rachete antiaeriene Patriot.

Astfel, Alianța sprijină țările membre ale Inițiativei europene Sky Shield, inclusiv Germania, Olanda, România și Spania.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel