Germania ar urma să se retragă din acordul semnat cu Polonia privind construirea unui centru de mentenanţă pentru tancurile Leopard

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Tancuri Leopard 2 de producție germană
Tancuri Leopard 2 de producție germană

Guvernul german se retrage dintr-un acord cu Polonia privind înființarea unui centru de mentenanţă pentru tancurile Leopard 2 care sunt destinate forţelor armate ucrainene. Centru de mentenanţa ar fi urmat să funcţioneze într-una dintre facilităţile militare ale industriei poloneze de apărare, potrivit cotidianului german Handelsblatt care citează persoane familiarizate cu acest subiect.

Uzina de reparații pentru tancurile Leopard din Polonia ar fi trebuit să se deschidă în urmă cu o lună, dar negocierile dintre cele două țări sunt încă în curs de desfășurare.

Motivul încetării înțelegerii este probabil așteptările privind preţul pe care partea poloneză îl solicită pentru repararea acestor tancuri, dar germanii consideră preţul cerut extrem de exagerat.

Potrivit Der Spiegel, Grupul militar-industrial polonez (PGZ) cere peste 100.000 de euro pentru "constatarea inițiala" la care este spus un tanc Leopard pentru a fi reparat, în timp ce în Germania, acest serviciu costă de obicei aproximativ 12.000 de euro. În plus, PGZ nu este dispus să ofere nicio garanție pentru reparațiile efectuate.

În prezent, Ministerul german al Apărării a anunțat oficial că decizia finală nu a fost încă luată, iar negocierile cu partea poloneză sunt în curs de desfășurare.

Scopul centrului de mentenanţa este de a repara tancurile Leopard 2 cât mai aproape de granița cu Ucraina, pentru a reduce la minimum sarcina logistică. Centrul ar urma să fie creat în comun de grupurile germane de armament Rheinmetall și Krauss-Maffei Wegmann (KMW) și de compania poloneză de apărare PGZ.

Recent, ministrul german al apărării, Boris Pistorius, a sporit presiunea în cadrul unei întâlniri cu omologul său polonez Mariusz Blaszczak. Discuțiile urmau să se încheie "dacă este posibil în următoarele zece zile, astfel încât să știm încotro se îndreaptă lucrurile", a declarat atunci Pistorius.

În cazul în care acordul cu Polonia va fi anulat, tancurile Leopard 2 vor fi reparate în Germania și probabil și în Lituania. Lucrările de reparații la aceste modele ar putea începe imediat ce "forțele armate ucrainene vor solicita reparații" pentru aceste tancuri. Negocierile privind repararea tancurilor Leopard 2A4 sunt încă în curs de desfășurare.

Există, de asemenea, posibilitatea desfășurării unui centru de revizie a tancurilor în Ucraina. În acest scop, germanii vor coopera cu întreprinderea ucraineană de apărare Ukroboronprom.

De exemplu, compania germană Rheinmetall a semnat deja contracte pentru întreținerea și producția de vehicule blindate cu Ukroboronprom. În acest scop, în Ucraina va fi construită o nouă întreprindere pentru construirea de vehicule blindate.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel