Germania se pregătește pentru operații în zona arctică și vrea să cumpere încă 227 de vehicule blindate articulate pe șenile

DefenseRomania

Forțele armate germane au încheiat un contract-cadru cu BAE Systems, în valoare de aproximativ 400 de milioane de dolari pentru a cumpăra încă 227 de vehicule blindate amfibie articulate pe șenile (BvS10), a anunțat vânzătorul luni.

Contractul vine după ce Germania, Suedia și Regatul Unit au făcut, în decembrie, o comandă comună de 436 de vehicule BvS10 pentru 760 milioane dolari - 140 pentru Germania, 236 pentru Suedia și 60 pentru forțele terestre britanice. Achiziția din decembrie a fost făcută pentru a sprijini operațiile în condiții arctice cu un vehicul capabil să meargă pe orice tip de teren (programul CATV - Collaborative All-Terrain Vehicle).

Vehiculele BvS10, pe șenile cu două caroserii, sunt proiectate pentru condiții dure, inclusiv zăpadă, stânci, nisip, noroi și teren alpin abrupt, potrivit producătorului. Au și capacitate amfibie care le permite să treacă prin ape puțin adânci, inclusiv în zone de coastă.

Legislatorii germani au aprobat un miliard de dolari, la sfârșitul lunii martie, pentru achiziția de noi vehicule pentru orice tip de teren, potrivit publicației americane Defense News.

BAE Systems Hägglunds, filiala suedeză a companiei, produce BvS10 la fabrica din Örnsköldsvik, situată pe coasta de est a Suediei, la Marea Baltică. Comanda Germaniei urmează să înceapă în 2024 și se va finaliza până în 2030, precizează BAE Systems.

Vehiculul BvS10 este operat în prezent de Austria, Franța, Țările de Jos, Suedia și Regatul Unit.

Forțele Terestre ale SUA au acordat vara trecută companiei BAE Systems un contract de 278 milioane dolari pentru 110 vehicule Beowulf (versiunea neblindată a BvS10), în cadrul programului său de vehicule pentru toate tipurile de teren pentru vreme rece (abreviat și CATV), menit să faciliteze operațiile la sol în condiții arctice.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel