Germania refuză din nou să livreze Ucrainei rachete Taurus de teamă să nu fie târâtă într-un război contra Rusiei. Nemții rămân lideri în Europa în sprijin militar

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Racheta de croazieră Taurus. Foto: MBDA
Racheta de croazieră Taurus. Foto: MBDA

Cancelarul german Olaf Scholz s-a opus ferm furnizării de rachete de croazieră Taurus către Ucraina, invocând riscul ca Germania să fie atrasă în conflict.

,,Germania este cel mai mare furnizor militar al Ucrainei din Europa. Și rămâne așa. Dar un lucru este sigur: nu vom participa la război, nici direct, nici indirect. Aceste două principii îmi ghidează toate deciziile", a declarat Olaf Scholz pe Twitter (X).

Germania este în prezent al doilea mare furnizor de ajutor militar pentru Ucraina, după Statele Unite, și își intensifică și mai mult sprijinul în acest an. Însă Scholz a blocat luni de zile dorința Ucrainei de a obține rachete Taurus, care au o rază de acțiune de până la 500 de kilometri și care, teoretic, ar putea fi folosite împotriva unor ținte aflate la mare distanță pe teritoriul Rusiei.

Racheta de croazieră TAURUS KEPD 350 lansată din aer este proiectată pentru a lovi ținte inamice aflate la o distanță de până la 500 km. Sursă foto: MBDA.

Cancelarul Olaf Scholz nu a declarat definitiv că nu vor fi livrate, dar a oferit cea mai clară explicație de până acum a ezitării sale - care a deranjat atât opoziția conservatoare din Germania, cât și pe unii din propria sa coaliție formată din trei partide.

Potrivit ziarului german Focus, Scholz le-a spus reporterilor prezenţi la o conferinţă de presă că Berlinul "nu ar trebui să se lege... de obiectivele pe care le atinge acest sistem".

Potrivit acestuia, ceea ce îi lipsește Ucrainei este muniția. El a adăugat că este "foarte supărat de lipsa de echilibru între ceea ce este cu adevărat necesar acum și dezbaterea despre acest sistem (Taurus)".

,,Aceasta este o armă cu rază de acțiune extrem de lungă. Iar Germania nu poate egala ceea ce fac britanicii și francezii (prin furnizarea de rachete de croazieră) în ceea ce privește controlul țintelor și controlul țintelor asociate. Toți cei care au avut de-a face cu acest sistem înțeleg acest lucru", a declarat Scholz.

Anterior, ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba a declarat că țara sa are nevoie de rachete de croazieră Taurus pentru a se apăra împotriva Rusiei și că îngrijorările privind escaladarea războiului sunt nefondate.

Anterior, în Bundestag, nu au existat suficiente voturi pentru a trece o rezoluție introdusă de opoziție care cerea furnizarea de rachete cu rază lungă de acțiune Taurus către Ucraina.

În același timp, parlamentarii germani au blocat propunerea partidelor de guvernământ de a ajuta Ucraina, care includea un apel la furnizarea de sisteme cu rază lungă de acțiune către Kiev. Rachetele de croazieră Taurus nu sunt menționate în mod specific în propunere.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel