Germania își reface Apărarea Teritorială, în noul context de securitate

Cătălin Costea |
Data publicării:

Germania a constituit primul său regiment de apărare teritorială (Heimatschutzregiment), după cum a prezentat generalul locotenent Jürgen Weigt, inspector adjunct al Bazei Forţelor Armate (o structură distinctă a Armatei germane ce deservește întrunit categoriile de forțe), în cadrul ceremoniei desfășurate pe 30 aprilie cu ocazia înființării unității.

Ministerul Apărării a informat pe site-ul oficial că Landesregiment Bayern (Regimentul de Land Bavarez) a fost transformat și redenumit Regimentul 1 Apărare Teritorială, iar cele șapte companii ale sale au fost plasate sub comanda acestuia din urmă împreună cu un sediu și o companie logistică, cu capabilități speciale de infanterie, recunoaștere și geniu.

Cu 700 de rezerviști, regimentul este primul dintre cele cinci astfel de structuri care reprezintă o nouă formă de organizare a Rezervei Teritoriale a țării, potrivit Bundeswehr-ului.

Ministrul german al Apărării, Christine Lambrecht, a declarat la ceremonia de înființare a regimentului: „Apărarea teritorială și apărarea națională sunt elementele cheie ale apărării Alianței. O rezervă puternică garantează că Bundeswehrul este acolo unde și când este nevoie”.

De acum înainte, Bundeswehrul din Bavaria va avea capacitatea de a ajuta forțele active în caz de dezastre, în misiuni de sprijin al națiunii gazdă, în sarcini de protecție și securizare a infrastructurii critice sau în situații de criză. Rezerviștii din apărarea teritorială nu numai că degrevează trupele active de anumite sarcini, dar sunt și o legătură importantă între armată și societate, se precizează în comunicatul ministerului german.

În Germania urmează să fie înființate cinci regimente de apărare teritorială, care sunt alocate și subordonate comandamentelor de land (stat federal) din Berlin, Bavaria, Hesse, Mecklenburg-Pomerania de Vest și Renania de Nord-Westfalia.

Structurile Rezervei Teritoriale au fost în mare parte dizolvate odată cu sfârșitul Războiului Rece, iar în perioada 2006-2007 ultimele batalioane de apărare teritorială rămase au fost desființate. Cinci ani mai târziu, s-a decis formarea Forțelor Regionale de Apărare și Sprijin bazate pe așa-numitele  companii RSU subordonate direct comandamentelor de land.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel