Germania îşi menţine angajamentul faţă de Nord Stream 2, în pofida crizei din Ucraina

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Germania îşi menţine angajamentul faţă de construirea gazoductului Nord Stream 2, destinat să transporte gaz rusesc spre Europa ocolind Ucraina, în pofida escaladării tensiunilor în regiune, a indicat miercuri purtătorul de cuvânt al guvernului de la Berlin, Steffen Seibert.

SUA şi alte voci şi-au intensificat criticile faţă de proiect după ce Rusia a capturat, duminică, trei vase ucrainene în apropierea Peninsulei Crimeea, potrivit Reuters.

Criticii afirmă că gazoductul va face Germania şi Europa prea dependente de Rusia în ce priveşte sursele de energie.

,,Am luat notă de critici, dar nimic nu s-a schimbat din perspectiva proiectului economic care este Nord Stream'', a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului de la Berlin.

Seibert a mai afirmat că Germania vrea în continuare ca Ucraina să rămână o ţară de tranzit pentru gazul rusesc spre Europa.

Puţin mai devreme, ambasadorul ucrainean la Berlin declarase că proiectul Nord Stream 2 ar trebui suspendat.

Berlinul este unul din principalii susţinători ai proiectului Nord Stream 2, care va transporta gaz rusesc direct spre Germania, prin Marea Baltică, ocolind rutele continentale din estul Europei. Gazoductul urmează să fie finalizat în 2019.

SUA vor ca aliaţii lor europeni să examineze sancţiuni suplimentare împotriva Rusiei din cauza situaţiei din Ucraina, a declarat miercuri reprezentantul special al SUA pentru Ucraina, Kurt Volker.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe de la Berlin a declarat însă că discuţia privind sancţiuni suplimentare împotriva Rusiei este prematură.

,,Este un instrument legal care are consecinţe pentru cei care sunt afectaţi de sancţiuni, ceea ce înseamnă că trebuie analizat şi discutat cu atenţie'', a menţionat el.

Mai mulţi politicieni europeni de rang înalt au evocat posibilitatea unor noi sancţiuni împotriva Rusiei, ca reacţie la capturarea a trei nave ucrainene în Strâmtoarea Kerci, incident de care Occidentul se teme că ar putea aprinde un conflict mai amplu.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel