Germania își consolidează apărarea antiaeriană cu o comandă de 1280 de rachete pentru sistemul IRIS-T

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Sistem german de apărare antiaeriană cu rază scurtă și medie, de tip Iris-T. Sursă foto: Diehl Defense
Sistem german de apărare antiaeriană cu rază scurtă și medie, de tip Iris-T. Sursă foto: Diehl Defense

La Berlin sunt în curs de desfășurare negocieri serioase cu privire la investiţiile viitoare în domeniul militar, în timp ce oficialii germani se pregătesc pentru o achiziție importantă. Germania plănuiește o creștere semnificativă a producției de rachete pentru sistemele de apărare antiaeriană, mai exact, Iris-T. Acest demers include o achiziție de 1.280 de rachete pentru sistemele Iris-T destinate să consolideze capacitățile de apărare aeriană ale Bundeswehr. 

Această informație provine dintr-un document de planificare pentru o viitoare reuniune a comisiei pentru buget din Bundestag, care va avea loc miercurea viitoare. Documentul sugerează că decizia este aproape gata, menționând încheierea în curând a unui acord-cadru.

Acest acord important cuprinde fabricarea și livrarea unui număr impresionant de 1.280 de rachete ghidate cu rază scurtă de acțiune pentru sistemele Iris-T, bineînțeles cu un angajament inițial de a produce 120 de rachete pentru sistemele Iris-T care au fost deja furnizate Ucrainei.

De asemenea, este de asteptat ca Fortele Armate Ucrainene să primească cel puțin 20 de lansatoare Iris-T suplimentare din Germania. 

Sistemul de apărare antiaeriană IRIS-T SLM include o stație de control, un radar, mai multe lansatoare și vehicule de sprijin.

IRIS-T (Infra Red Imaging System) este o familie de sisteme de rachete antiaeriene tactice cu rază medie de acțiune.

Potrivit companiei dezvoltatoare, Diehl Defence, versiunea SLM (Surface Launched Medium Range) este una dintre cele mai avansate și a fost prezentată publicului internațional în 2014. Componentele sale - postul de comandă, radarul și lansatorul pentru opt rachete - sunt amplasate pe șasiul vehiculelor germane MAN, ceea ce conferă sistemului o mobilitate ridicată.

Rachetele ghidate pot doborî ținte aeriene - avioane, elicoptere și rachete - la distanțe de până la 40 de kilometri și altitudini de până la 20 de kilometri.

Focosul rachetei cântărește 87 kg, viteza sa de zbor este 3 Mach. Potrivit presei germane, IRIS-T SLM utilizează radare de ultimă generație și poate lovi diferite ținte care zboară în direcții diferite. La începutul anului 2022, compania Diehl Defence a anunțat că IRIS-T SLM a fost testat cu succes.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel