Germania, în epoca post-Merkel. SPD câștigă la mustață alegerile, partidul cancelarului la cel mai slab rezultat după război | Geostrategica

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Cancelarul Germaniei, Angela Merkel
EXCLUSIV
Cancelarul Germaniei, Angela Merkel

În emisiunea Gestrategica de azi DefenseRomania vă propune o discuție despre algerile care au avut loc în Germania, dar nu numai.

Va fi difuzată în direct azi, 29 septembrie 2021, începând cu ora 14:00. În cadrul acesteia analistul H.D. Hartmann, invitat permanent al emisiunii Geostrategica, va discuta despre alegerile istorice din Germania, epoca post Merkel, dar și despre scrutinul din Canada și noua alianță din Indo-Pacific - AUKUS: Australia, SUA și Marea Britanie.

Vor fi abordate temele de maxim interes.

Amintim că la finalul acestei săptămâni, în Germania, social-democrații SPD şi liderul lor, Olaf Scholz, au câştigat 25,8% din voturi, devansând uniunea conservatoare CDU-CSU a lui Armin Laschet care o obţinut numai 24,1% din sufragii.

Conservatorii nu au scăzut niciodată sub pragul de 30%, fiind cel mai slab rezultat de după război.

Totodată, este pentru prima când SPD și CDU/CSU nu depășesc împreună 50%, deși dețin împreună majoritatea mandatelor.

Cele două partide au fost urmate de Verzi care au obținut 14.8 din sufragii, de FPD (liberali) cu 11.5, AfD (extrema naționalistă) cu 10.3 și Linke (estrema stângă) cu aproximativ 5%. 

Emisiunea va putea fi urmărită începând din data e 29.09.2021, de la ora 14:00, atât pe www.DefenseRomania.ro, pe pagina de Facebook DefenseRomania, cât și pe contul nostru de YouTube unde vă invităm să apăsați butonul de Abonare (Subscribe).

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel