Germania, forțe militare în Irak. Negocieri la Bagdad

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Ministrul german al apărării, Ursula von der Leyen, a purtat duminică negocieri, la Bagdad, cu omologul său irakian Irfan al-Hayali, asupra desfăşurării de forţe militare germane în Irak, informează dpa. 

Militari germani sunt staţionaţi în Iordania şi de acolo ajută la combaterea grupării Stat Islamic (SI) în Siria şi Irak. Guvernul german a extins mandatul lor în martie, pentru a-i permite Bundeswehr-ului german să antreneze specialişti ai armatei irakiene, precum şi forţe ale combatanţilor kurzi peshmerga şi să consilieze guvernul de la Bagdad. 

Mandatul, al cărui scop declarat este de a stabiliza situaţia din Irak, este valabil până la 31 octombrie şi ar putea fi extins. 

Von der Leyen a vizitat sâmbătă trupele staţionate în Iordania, la baza aeriană din Azraq. 

Contingentul german din cadrul alianţei internaţionale care luptă împotriva Statului Islamic (SI) este format din circa 290 de militari. De asemenea, Germania participă cu patru avioane de lupte Tornado şi un avion de alimentare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel