Germania ezită să trimită Poloniei tancuri Leopard 2 după ce T-72 poloneze au fost donate Ucrainei. Nemții, „uimiți” de acuzele Poloniei

Tanc Leopard 2 al armatei germane, foto: Bundeswehr
Tanc Leopard 2 al armatei germane, foto: Bundeswehr

Germania contrazice Polonia cu privire la angajamentul Berlinului de a oferi polonezilor tancuri Leopard 2 în schimbul tancurilor T-72 pe care Varșovia le-a trimis Ucrainei.

Polonia a acuzat Germania prin vocea președintelui Andrzej Duda că aceasta din urmă nu a respectat un angajament cu privire la tancuri de tip Leopard 2 pe care Germania să le ofere Ucrainei, în schimbul tancurilor T-72 poloneze trimise de Varșovia în Ucraina.

Steffen Hebestrein, purtător de cuvânt al guvernului de la Berlin, citat de News WWC, s-a arătat „uimit” de acuzele Poloniei și spune că nu a existat niciun acord în acest sens. 

Oficialul german a recunoscut că au existat discuții „de principiu” cu Polonia pentru a face parte din mecanismul de schimb de tehnică militară precum Cehia, care a trimis și ea T-72 Ucrainei, dar nu a existat un acord în acest sens.

Președintele polonez a acuzat Germania că „nu și-a respectat cuvântul”.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Berlin spune că Polonia nu poate primi Leopard 2 deoarece Bundeswehr-ul (armata germană) mai deține doar aproximativ 50 de tancuri în această versiune.

 

Polonia ar vrea nu doar Leopard 2, dar și tancuri sud-coreene K2 Black Panther în schimbul tancurilor T-72 donate Ucrainei

 

Amintim că azi, într-un amplu material, DefenseRomania a analizat discuțiile purtate de Polonia cu Germania și Coreea de Sud pentru a înlocui tancurile T-72 donate Ucrainei cu tancuri germane Leopard 2 și sud-coreene K2 Black Panther.

În urma donării tancurilor T-72 către Ucrainei din depozitele armatei poloneze, Polonia trebuie să înlocuiască aceste tancuri pentru a evita reducerea capacităților sale de apărare, mai ales în contextul actual al agresiunii ruse din Ucraina.

Polonia a început negocieri astfel negocierile cu Germania pentru a achiziționa Leopard 2 la mâna a doua, dar în același timp Polonia poartă discuții cu Coreea de Sud în vederea achiziționării tancurilor K2PL, o versiune poloneză a K2 Black Panther proiectă de compania sud-coreeană Hyundai Rotem.

Leopard 2 este un tanc de luptă principal care a fost dezvoltat de compania germană Krauss-Maffei Wegmann (KMW) ca succesor al Leopard 1, care a intrat în serviciul armatei germane în 1963. Cea mai recentă versiune din familia de tancuri Leopard 2 este Leopard 2A7.

Armamentul principal al Leopard 2A7 este similar cu cel al Leopard 2A6 care include un tun cu țeavă lisă L/55 de 120 mm Rh 120, o mitralieră coaxială MG3A1 de calibru 7,62x51 mm și o mitralieră MG3 de 7,62 mm montată în partea stângă a turelei.

Recent, armata germană a primit o nouă versiune îmbunătățită a Leopardului 2, denumită Leopard 2A7V. La 10 februarie 2022, Army Recognition a raportat că Leopard 2A7V oferă cea mai bună protecție din lume în comparație cu celelalte tancuri moderne.

CITEȘTE MAI MULTE: Cehia negociază achiziția a 50 de tancuri Leopard 2A7+ din Germania

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel