Germania: Exporturile de arme au scăzut cu 17% în prima jumătate a anului 2021

DefenseRomania Team / 03 noi 2021 / 13:12

Exporturile germane de arme au scăzut cu 17% în prima jumătate a anului 2021 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unui raport întocmit de Ministerul Economiei de la Berlin înaintea unei şedinţe a cabinetului miercuri, relatează DPA.

Din ianuarie până în iunie, guvernul a aprobat exporturi de arme şi alte echipamente militare din Germania în valoare totală de 2,3 miliarde de euro (2,6 miliarde dolari), potrivit raportului pe care cabinetul federal urmează să-l aprobe în şedinţa de miercuri, precizează Agerpres.Ponderea exporturilor controversate către ţări din afara Uniunii Europene şi NATO a scăzut în mod deosebitPentru aceste aşa-numite ţări terţe, au fost emise licenţe de export cu o valoare totală de 499 milioane de euro - mai puţin de o treime din 1,74 miliarde înregistrate pentru prima jumătate a anului 2020.

Exporturile de arme din Germania către aceste ţări sunt controversate din cauza situaţiei drepturilor omului sau a conflictelor în curs în unele dintre statele implicate.

Exporturile de arme au scăzut continuu între 2016 şi 2018, dar apoi au crescut la o valoare record de peste 8 miliarde de euro în 2019.

În 2020, exporturile au scăzut din nou cu mai mult de un sfert la 5,82 miliarde de euro. Această tendinţă a continuat în prima jumătate a anului 2021.

Cifrele cheie ale exporturilor de arme au fost deja făcute publice în iulie. Raportul de miercuri intră în mai multe detalii.

Din 2014, guvernul german a emis rapoarte regulate cu privire la aprobarea exporturilor de arme. 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy