Germania este controlată complet de Rusia

H.D. Hartmann |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

Declarația șoc a Presedintelui Trump despre Germania, făcută astăzi în timpul dejunului său cu secretarul general NATO, exprimă o strategie originală (originalitate care deja era asteptată) de pregătire a întâlnirii de la Helsinki cu Președintele Putin.

Lovitura de deschidere a celei mai complexe negocieri dintre Trump și Putin, negociere care să răspundă atât imperativului nuclear, se vorbește deja de apariția tratatului New START, adică renegocierea tratatelor de reducere a dispozitivelor nucleare între cele două super puteri atomice, cât și complexatelor relații diplomatice din ultimii ani.

Moștenirea Obama este deja extrem de grea, vechea administrație adunând insultă după insultă la adresa mândriei velico-ruse, la care se adăugau și prejudiciile extreme aduse de către ancheta penală a procurorului independent Muller (investigând acuzațiile de imixtiune a Rusiei în procesul electoral american). În  acest context relațiile cu Rusia,  pe care Donald Trump le-ar fi vrut eficiente și urmate de rezultate rapide, sunt deficiente pentru strategia de ansamblu a actualei administrații. Cum prioritățile SUA sunt pe alte continente,  Europa se trezește singură, căci de știut să își țină aliatul american aproape nu a știut în ultimile decade.

In primul rând, Donald Trump nu a previzionat niciodată imixtiunea ilegală a Uniunii Europene în politica internă a SUA. Condusă de o Germania demult nedemocratică și talonată de o Franță plină de dictate ideologice, UE a crezut că poate da lecții oricui, incluzând SUA. Alegerea lui Trump ca președinte a dus la promovarea agresivă,  arogantă si insultătoare a tot felul de mesaje anti-americane, elemente iritante pentru un public american deja supărat pe o birocrație imperială nedemocratic aleasă. 

Blocajul ideologic și cultural al binomului franco-german în relațiile europene cu SUA a dus la blocarea relației SUA-Rusia, eveniment geo-politic sever pentru fluidatea fără obstacole a istoriei moderne. Astfel, Donald Trump s-a văzut atacat tocmai de aliații săi, care încă de la începutul dosarului Steele, invenția otrăvită tocmai a serviciilor britanice de informații, și până  la mesajele isterice ale unui anume Tusk, care se intitulează Președinte al Europei fară să îl fi ales cineva, au continuat cu mesajele lor violente si disprețuitoare la adresa dorinței  americane de a revenii în primul plan mondial, după opt ani de trădări succesive obamiene. Disprețul vizibil, european si britanic, incapacitatea intelectuală a multor lideri europeni de a înțelege realitatea americană și, în special, nevoia de expansiune a acesteia, toate acestea au făcut ca Donald Trump să îsi pregătească replica.

Iar replică este necruțătoare: după ce m-ați acuzat pe mine că sunt omul rușilor, de fapt vedem ca o întreagă țară  este în mâini rusești pentru că depinde economic de gazul acestora.

În contrast cu puterea independentă energetică americană, Germania este dependentă și ascultătoare de Rusia. Mai mult, voi nemții dați din gură atacând SUA tot timpul, dar sunteți apărați de către noi împotriva a ceea ce voi spuneți că vă amenință, aceeași Rusia. Argumentul contondent și explicit al președintelui  american descoperă falsul și minciuna germană.

Da, Germania depinde de bunăvoința Rusiei și de gazul său, pe care îl plătește cu banii pe care SUA îi dă prin NATO, pentru securizarea Europei împotriva tocmai a Rusiei. 

Un paradox pe care Președintele Trump nu îl mai dorește continuat mai ales ca mutti Merkel a uitat să fie respectuoasă cu SUA. Împlinită și atotstăpânitoare a Europei, Merkel a uitat că fără sutele de mii de soldați americani morți în al Doilea Război Mondial, aceasta ar fi salutat, astăzi, zvastika și portretul hitlerian al Germaniei, în loc sa trăiască democrația sa violată de către migranți ilegali.

Deschiderea de șah de astăzi, declarația clară despre dominația rusească a Germaniei, arată un președinte american mult mai cult, inteligent și subtil dacât l-au descris europenii nevrozați ai politicii corecte.

Mesajul american pentru Putin însă este cel mai important: suntem gata să negociem și nu vom ține seama de Germania. Noi suntem asiguratorii miliardelor pe care voi le primiți de la ea. Mai mult, punem pe masa negocierilor practic totul. Inclusiv securitatea germană apărată pe banii noștri.

Trump joacă dur. Europa se smiorcăie ca orice slugă stângistă savurând caviarul șterpelit de la stăpâni și fumând marijuana prin Cartierul Latin.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel