Germania continuă jocul dublu deși a fost dată de gol: 139 de tancuri Leopard pot fi livrate Ucrainei. Cu războiul în faza decisivă, Berlinul trage de timp

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Foto: NATO
Foto: NATO

Germania rămâne o „nucă tare” în chestiunea tancurilor occidentale Leopard 2 pe care Ucraina le cere deja cu disperare. Jocul dublu al Berlinului a stârnit furia mai multor state aleiate, în special Polonia.

Azi, în timpul unei conferințe comune cu secretarul general al NATO Jens Stolteberg, noul ministru al Apărării al Germaniei Boris Pistorius a continuat ambiguitatea Berinului care pare că trage de timp.

Potrivit celor de la Bild, Pistorius nu s-a lăsat convins de aliați să trimită tancuri Leopard 2 în Ucraina. Nici măcar Leopard 1 de care nemții dispun în cantități mari.

Ministrul Apărării de la Berlin s-a rezumat să spună că o decizie a Germaniei în ceea ce privește transferul de tancuri va fi luată ... „în curând”.

Doar că „în curând” pentru Ucraina poate fi prea târziu.

Secretarul general al NATO a amintit în conferința comună că războiul e în faza decisivă.

Berlinul fuge de responsabilități, dar spune în schimb că nu va sta „în calea” statelor care dispun de tancuri germane Leopard 2 și care doresc să înceapă pregătirea militarilor ucraineni în vederea transferului tancurilor.

Cu toate acestea, Germania nu va contribui la acest program de antrenament doar după ce o decizie privind livrarea va fi luată la nivelul guvernului federal. Din nou Germania nu se grăbește.

 

Cifrele arată că Germania ar putea ajuta Ucraina dacă ar dori: 139 de tancuri Leopard pot fi trimise pe front 

 

2. Tancuri ge... (leopard-2-a5_94878300.jpg)

Tancuri germane Leopard 2

Cei de la Eurointegration.com.ua prezintă cifre date publicități chiar de gigantul german din industria de apărare Rheinmetall, producătorul tancurilor Leopard.

Astfel, reprezentanții Rheinmetall spun că pot fi furnizate Ucrainei în total 139 de tancuri Leopard, atât în versiuena 1 cât și în 2. 

E nevoie doar de a primi undă verde la guvernul federal german.

„Avem în plus 22 de tancuri Leopard 2A4 pe care le putem pregăti și le putem livra Ucrainei”, spun cei de la Rheinmetall care estimează că primele tancuri ar putea fi livrate la finalul anului 2023 și începutul anului 2024.

Dar cei de la Rheinmetall plusează și spun că au încă 29 de tancuri Leopard 2A4 care pot trece rapid printr-un proces de mentenanță și livrate de urgență. Ele ar ajunge pe front în aprilie-mai 2023.

La acestea se ataugă încă 88 de tancuri Leopard 1. 

Totuși, așa cum a precizat azi ministrul Apărării din Germania, o decizie va fi luată „în curând”. În fața valului masiv de critici împotriva Berlinului, ministrul Pistorius s-a rezumat să spună că Germania nu e „izolată” în Europa, în decizia de a amâna livrarea de tancuri Leopard.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel