Germania a căutat să-şi îmbunătăţească apărarea antiaeriană: Un lansator Patriot modificat de industria germană de armament a lansat cu succes o rachetă PAC-3

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Sistem Patriot german
Sistem Patriot german

Un sistem Patriot M903 modificat de Germania a lansat cu succes o rachetă interceptoare PAC-3 Missile Segment Enhancement (MSE) în cadrul unui test efectuat pe 11 mai 2023. Forțele Aeriene Germane au efectuat testul ''Operational 3'' împotriva unei ţinte simulate - o rachetă balistică - pentru a dovedi interoperabilitatea dintre interceptorul PAC-3 MSE și unitatea de lansare M903 modificată de Germania.

 

MBDA Deutschland a încheiat un parteneriat cu Lockheed Martin pentru a efectua o serie de modificări la un lansator Patriot M903 pentru a permite integrarea rachetei PAC-3 MSE.

Testul a fost considerat o etapă importantă înainte ca Lockheed Martin să livreze primele rachete interceptoare PAC-3 MSE în Germania.

Vicepreședintele Lockheed Martin pentru Europa Centrală și de Est, Dennis Goege, a precizat că ,,livrarea rachetelor PAC-3 MSE în Germania va îmbunătăți capacitățile de apărare aeriană, iar recentul test de zbor dovedește că PAC-3 MSE este pregătit pentru a fi desfășurat în această ţară''.

Parteneriatul dintre MBDA și Lockheed demonstrează dorința Bundeswehr-ului german de a integra o rachetă de nou generaţie şi uşor de produs pe sistemele sale Patriot.

Spre sfârșitul anului trecut, Lockheed Martin a înființat o nouă unitate în Arkansas pentru producția sporită de rachete interceptoare PAC-3.

La momentul respectiv, în octombrie 2022, producătorul a declarat că a crescut în mod constant producția de interceptoare MSE PAC-3, începând cu 2018. Până în octombrie anul trecut, Lockheed Martin a declarat că a produs mai mult de 300 de MSE PAC-3 în fiecare an și că se așteaptă să crească producţia la 500 de MSE PAC-3.

SUA și Germaniei au ajuns la un acord în 2019 pentru achiziționarea de PAC-3 MSE. Germania utilizează deja interceptorul PAC-3 Cost Reduction Iniţiative (CRI) pe sistemele sale de apărare aeriană Patriot.

De precizat că în Germania vor fi produse şi noi rachete pentru sistemele Patriot din Europa. La sfârşitul anului 2022, DefenseRomania a precizat că producătorul sistemelor PATRIOT, compania americană Raytheon Missiles & Defense, dorește să își extindă capacitățile de producție prin cooperarea cu producătorul german de rachete MBDA Deutschland.

Jürgen Koneczny, directorul general al COMLOG, un joint venture format între MBDA și Raytheon, cu sediul în Schrobenhausen, Bavaria, a precizat recent că ambele companii au elaborat o "foaie de parcurs strategică" pentru producția de rachete din familia PATRIOT în Germania, iar capacitățile de producție necesare ar putea fi create la COMLOG.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel