Ministerul german al Apărării a pregătit propuneri legislative pentru restabilirea serviciului militar obligatoriu

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Armata germană. Foto: Bundeswehr
Armata germană. Foto: Bundeswehr

Ministerul german al Apărării a pregătit trei propuneri legislative pentru posibila restabilire a serviciului militar obligatoriu în Germania, a relatat cotidianul german Tagesspiegel. Propunerile variază de la simplificarea procedurii actuale până la introducerea stagiului militar obligatoriu pentru bărbați și femei.

Potrivit informaţiilor apărute în presa germana, prima propunere legislativă nu prevede un stagiu militar obligatoriu, ci mai degrabă o optimizare modului în care se face înrolarea, în cadrul căreia sunt trimise materiale informative cetățenilor adulți care trebuie să completeze chestionare în mod voluntar.

Cea de-a doua opțiune, potrivit rapoartelor din mass-media, propune să oblige doar bărbații să completeze un chestionar și, eventual, să se supună unui examen medical, în timp ce pentru femei această procedură ar trebui să fie voluntară.

Cel de-al treilea model, pregătit de Ministerul german al Apărării, dacă va fi pus în aplicare, va impune tuturor bărbaților și femeilor cu vârsta de peste 18 ani să completeze un chestionar online și apoi să efectueze stagiul militar sau un stagiu alternativ de pregătire militară.

Ministrul german al apărării, Boris Pistorius, ar trebui să înainteze în curând propunerile sale pentru a schimba politica guvernului în această privință.

De asemenea, parlamentul german discută în prezent despre o eventuală reluare a recrutării tinerilor pentru serviciul militar.

Politicieni din Partidul Social-Democrat (SPD), aflat la guvernare, și din Uniunea Creștin-Democrată (CDU), aflată în opoziție, au precizat că sunt deschiși la discuții pe această temă.

Anterior, Andre Wuestner, șeful Uniunii Bundeswehr, a cerut ca toți germanii apți pentru serviciul activ să fie trecuți pe lista militară, în contextul războiului pe scară largă al Rusiei purtat împotriva Ucrainei. 

Germania a anulat recrutarea în 2011, însă situația de securitate din Europa din ultimii ani l-a forțat pe actualul ministru german al apărării, Boris Pistorius, să analizeze posibilitatea de a reproduce stagiul militar obligatoriu.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel