Germania a oferit Ucrainei încă două sisteme MARS II și patru obuziere autopropulsate PzH 2000

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Germania a oferit Ucrainei încă două lansatoare multiple de rachete MARS II și patru obuziere autopropulsate Panzerhaubitze 2000.

Ucraina a primit, de asemenea, de la Germania două drone, în cursul săptămânii trecute. Nu sunt oferite detalii despre tipul acestor vehicule aeriene fără pilot.

Numărul total de sisteme MARS II transferate către Forțele Armate ale Ucrainei a ajuns la cinci, împreună cu acestea, Ucraina a primit și muniție.

Cu acest lot de arme, numărul total de obuziere autopropulsate Panzerhaubitze 2000 donate de Germania și Olanda a ajuns la 16 unități.

În cadrul aceluiași pachet de ajutor militar, Germania trimite Ucrainei peste 6 mii de proiectile de artilerie de calibru 155 mm și 186 de mii proiectile pentru lansatoarele de grenade de 40 mm.

Transferul de sisteme suplimentare de rachete cu lansare multiplă și artilerie către Ucraina a fost anunțat de Ministerul german al Apărării la 12 octombrie.

La sfârșitul lunii septembrie, guvernul german a fost de acord să transfere artilerie suplimentară Ucrainei. În septembrie, s-a raportat, de asemenea, transferul a încă două Marş ÎI și a aproximativ 200 de rachete GMLRS.

La 11 octombrie, primul din cele patru sisteme germane de apărare antiaeriană IRIS-T a ajuns în Ucraina. De asemenea, compania germană Hensoldt a oferit Ucrainei primul radar multifuncțional TRML-4D, care este principalul mijloc de detectare cu care un sistem IRIS-T SLM găseşte țintele aeriene. Transferul radarului a avut loc în cadrul unei comenzi primite de la Diehl Defense, compania care a dezvoltat sistemul IRIS-T SLM.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel