Generalul Sir Nick Carter: Rusia ar putea declanșa accidental un Al Treilea Război Mondial

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
 Soldaţi ruşi îmbrăcaţi în uniforme fără însemne care au apărut pentru prima oară în timpul anexării peninsulei ucrainene Crimeea în 2014
Soldaţi ruşi îmbrăcaţi în uniforme fără însemne care au apărut pentru prima oară în timpul anexării peninsulei ucrainene Crimeea în 2014

Comportamentul tot mai agresi al Rusiei, inclusive prin recurgerea la asasinate și atacuri cibernetice, ar putea declanșa un război mondial, a avertizat generalul Sir Nick Carter, şeful Statului Major General al Forţelor terestre britanice. Generalul a spus că acțiunile Kremlinului "duc cu ușurință la o eroare incorectă" și măresc dramatic șansele de conflict.

Generalul Sir Nick a declarat că amenințările la adresa păcii cresc tot din cauza ambițiilor anumitor state.

,,Amenințările se diversifică, proliferează și se intensifică rapid. Termenul de joc global se caracterizează printr-o confruntare constantă, cu revenirea la o fostă eră a competiției de mare putere. Statele ambițioase precum Rusia , China și Iranul se afirmă în moduri care ne contestă securitatea, stabilitatea și prosperitatea'', a spus intr-un articol pentru The Sunday Telegraph, Sir Nick.   

,,Aceasta este suprapusă de amenințarea unor actori non-stat, precum Daesh, care folosesc teroare pentru a ne submina modul de viață; complicat de migrația în masă; și înrăutățită de populism. Sistemul multilateral care ne-a asigurat stabilitatea din 1945 este amenințat și necesită un răspuns global pentru modernizarea și protejarea acestuia, 

Noile „arme" reprezentate de dezinformare și mercenari care pot duce la escaladarea conflictelor.

Tehnici precum „dezinformarea, subversiunea, manipularea, asasinarea și bineînțeles, folosirea mercenarilor, care sunt ușor de nedeclarat" reprezintă cel mai mare pericol, a declarat Carter într-un interviu pentru BBC, conform The Moscow Times.

„Puteți vedea cum escaladarea tensiunilor poate fi o posibilitate", a adăugat Carter.

Carter este de părere că Rusia ar putea duce la declașarea unui Al Treilea Război Mondial. Secretarul american de Stat Mike Pompeo a declarat că pentru a putea ține piept regimurilor autoritare precum China și Rusia, e nevoie de un efort comun al țărilor din NATO.

Pe de altă parte, președintele francez Emmanuel Macron consideră că NATO este „în moarte cerebrală", contestând capacitățile alianție, parțial din cauza atitudinii Statelor Unite sub conducerea lui Donald Trump. Generalul Sir Nick Carter a declarat că NATO este „o alianță cu extrem de mult succes", care își schimbă strategiile pentru a combate amenințările.

Carter a declarat că nu poate comenta pe acest subiect, dar este de înțeles că oamenii sunt îngrijorați de modul în care dezinformarea poate afecta procesul democratic.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel