Generalul Karakayev: Rachetele ruse Yars nu pot fi interceptate de niciun sistem de apărare din lume

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Rachetă RS-24 Yars
Rachetă RS-24 Yars

Comandantul-șef al Forțelor Strategice de Rachete (RVSN), generalul Serghei Karakayev, a declarat că rachetele balistice intercontinentale Yars ale Federației Ruse nu pot fi interceptate de niciun sistem de apărare din lume.

Generalul Serghei Karakayev, cel care conduce Forțele Strategice de Rachete, afirmă pentru ziarul Krasnaya Zvezda (Steaua Roșie), preluat de agenția de presă TASS, că rachetele balistice intercontinentale Yars nu pot fi interceptate.

Generalul rus spune că rachetele RS-24 Yars dispun de „cele mai recente realizări din domeniul științei și tehnologiei”. Acesta a continuat și a menționat că „este suficient să spunem că rachetele Yars nu pot fi interceptate de niciun sistem de apărare anti-rachetă”.

RS-24 Yars este o rachetă balistică intercontinentală ce aparține Federației Ruse. Cu o greutate de 49.000 kg, o lungime de 20,9 metri și o viteză de peste 20 march, RS-24 Yars se află în serviciul Rusiei din 2010. Denumirea NATO a rachetei este SS-29.

CITEȘTE ȘI: Rusia a testat racheta balistică intercontinentală RS-24 Yars

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel