Rusia a testat racheta balistică intercontinentală RS-24 Yars

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Rachetă RS-24 Yars
Rachetă RS-24 Yars

Rusia a testat cu succes ieri o racheta balistică de tipul RS-24 Yars.

Anunțul oficial a fost făcut de către Ministerul Apărării de la Moscova.

Potrivit agenției de presă TASS, care citează Ministerul Apărării al Rusiei, în cursul zilei de ieri, la ora 11:31, ora Moscovei, a fost testată cu succes o rachetă balistică intercontinentală RS-24 Yars.

Racheta a fost „amplasată pe o platformă mobilă și a fost dotată cu mai multe ogive”. Testul a avut loc în poligonul Plesețk iar „sarcinile au fost îndeplinite cu succes”, informează Ministerul Apărării din Moscova.

Federația Rusă a mai adăugat că „testul a avut rolul de a confrima funcționarea capabilităților avansate ale sistemului balistic rusesc”.

RS-24 Yars este o rachetă balistică intercontinentală ce aparține Federației Ruse. Cu o greutate de 49.000 kg, o lungime de 20,9 metri și o viteză de peste 20 march, RS-24 Yars se află în serviciul Rusiei din 2010. Denumirea NATO a rachetei este SS-29.

Testul rachetei RS-24 Yars vine pe fondul situației tot mai tensionate dintre Rusia și NATO în urma cărora Statele Unite au decis retragerea din Tratatul INF.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel